На Львівщині загинули внаслідок вибуху троє людей (відео, оновлено)

23:00 14 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

За попередніми висновками експертів, у багажнику автомобіля «Мерседес» спрацював невідомий пристрій, який спричинив вибух.

«14 липня близько 00:30 на автодорозі «Самбір-Дрогобич» між населеними пунктами Райлівка та Кульчиці відбувся вибух без послідуючого горіння в автомобілі «Мерседес 124», – повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«Автомобіль знаходився на узбіччі дороги. Внаслідок вибуху троє людей загинуло та одна травмована (дві людини загинули на місці події, одна – громадянин Сергій М. 1971 року народження – помер у лікарні). Потерпілого у важкому стані госпіталізовано до Самбірської центральної районної лікарні. Дані трьох людей встановлюються.Причина вибуху встановлюється».

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли в четвер:

«Правоохоронці встановлюють усі обставини вибуху іномарки на автодорозі у Самбірському районі. Внаслідок вибуху загинули двоє жителів Львівщини і житель Донецької області, ще одного чоловіка у важкому стані госпіталізовано, за даним фактом відкрито кримінальне провадження.

На автодорозі «Самбір-Дрогобич» 14 липня, близько 00.30 між населеними пунктами Ралівка та Кульчиці в Самбірському районі стався вибух без послідуючого горіння в автомобілі «Мерседес». Автомобіль був припаркований на узбіччі дороги.

Встановлено, що автомобіль «Мерседес» належав 46-річному жителю Львова, який разом із трьома пасажирами на момент вибуху стояв біля багажника іномарки. За попередніми висновками експертів, у багажнику спрацював невідомий пристрій, який спричинив вибух.

Що саме вибухнуло – встановлюється. Внаслідок вибуху на місці події загинули власник автомобіля та 19-річний житель міста Маріуполь у Донецькоій області. 45-річний житель міста Самбір у Львівській області помер в лікарні. Ще одного постраждалого – жителя міста Маріуполь у важкому стані госпіталізовано, його дані уточнюються.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 пункту 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство). На місці події працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група».

«Автомобіль «Mercedes», який вибухнув минулої ночі на узбіччі траси Самбір-Дрогобич, належав 46-річному львів'янину. Власник машини загинув разом із 45-річним мешканцем Самбірського району та 19-річним жителем Маріуполя.

Керівник Самбірського відділу поліції Василь Страшівський розповів: «Вилучені осколки труби саморобної і вилучена заготовка саморобна. Крім того, ми в автомобілі при огляді знайшли тротил 200 грам і детонатор». 

Найбільше в автомобілі пошкоджений багажник. Саме там, за словами поліції, спрацював вибуховий пристрій. У цей момент четверо чоловіків стояли позаду машини. Двоє загинули на місці, ще однин помер дорогою до лікарні.

Вибух був настільки потужним, що його чули навіть у селі за півтора кілометра. Покалічені тіла загиблих відкинуло на кілька метрів. За життя єдиного вцілілого борються лікарі.

Завідувач відділенння анестезіології Ігор Секелик розповів: «Хворий знаходиться на штучній вентиляції легенів у мозковій комі. Стан його є критичним». 

За словами медиків, до потерпілого приходили двоє чоловіків, які назвалися побратимами з АТО. Але правоохоронці особу пацієнта ще не встановили – на відміну від осіб загиблих. 

Керівник Самбірського відділу поліції Василь Страшівський розповів: «Ми розглядаємо версії причетності їх до злочинної діяльності. В нас є кілька вибухів, кримінальні провадження по яких не є розкритими. Будемо відпрацьовувати». 

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів