На Львівщині третина суддів – без повноважень: справи не ведуть, але зарплату отримують (відео)

14:00 10 грудня 2015 р.

Фото до новини

У Львівській області є 251 суддя. Але 52 з них не мають повноважень. Справи, які би вони мали розглядати, тепер покладені на їхніх колег, які прийняли присягу. А ось зарплату всі судді отримують однаково.


Відео: Львівськимй прес-клуб

Про це сьогодні, 10 грудня, під час прес-конференції на тему:

«Оцінка судів Львівської області від користувачів їхніх послуг. Результати незалежного дослідження», яка відбулася у Львівському прес-клубі,  повідомила заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області Марія Коник.

- Станом на сьогодні третина суддів – без повноважень. У них закінчився п’ятирічний термін перебування на посаді, а Верховна Рада зволікає з призначенням їх на посади безстроково. Зараз у районному суді може бути четверо суддів, і якщо один з них без повноважень, то на інших збільшується навантаження, - каже вона.

Так, за словами Марії Коник, зараз працює суд у Червонограді. А ось Золочівський районний суд не розглядав жодної справи впродовж двох місяців, аж поки один суддя не прийняв присягу.

- Тепер він один мусить розглядати всі справи. А коли приведуть до присяги інших – невідомо, - каже вона.

Така ж ситуація і в Залізничному суді Львова.

- Там з тринадцяти суддів працюють тільки шестеро. Одного відсторонили через відкриття проти нього кримінальної справи, ще хтось – у декреті. А інші не мають повноважень. Причому, зарплату отримують однакову: як ті, хто веде справи, так і ті, які їх не ведуть, - каже вона.

За словами заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області у багатьох суддів повноваження закінчилися ще у 2014 році, у кого в квітні, у кого у вересні. Є і такі судді, в яких повноваження закінчуються наприкінці цього місяця. І коли Верховна Рада та Президент почнуть приводити суддів до присяги – невідомо

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів