Сьогодні на Львівщині стартували спеціалізовані медико-волонтерські навчання

16:44 16 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, 16 жовтня, в усіх районах нашої області відпрацюють дії у випадках масового ураження людей під час терактів.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили в четвер «Щоденному Львову», що сьогодні, 16 жовтня, на Львівщині стартували спеціалізовані медико-волонтерські навчання з відпрацювання дій у випадках масового ураження людей під час терористичних актів. У повідомленні також конкретизують:

«Як повідомив під час брифінгу т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, до 1 листопада такі навчання заплановано провести в усіх без винятку районах області «Сьогодні ми живемо в умовах проведення антитерористичної операції на сході України, тому всі громадяни повинні бути готовими до тих загроз, які постали перед Україною, в тому числі техногенного і екологічного характеру. Населення Львівщини має знати порядок дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, а також оволодіти елементарними практичними навиками домедичної та першої медичної допомоги», – пояснив очільник Львівщини.

За словами Юрія Турянського, такі заходи проводяться в країні на виконання протокольного доручення Адміністрації Президента України. «Ми прагнемо під час цих навчань максимально скоординувати та відлагодити роботу усіх служб області, які можуть бути задіяні у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Ще одне важливе завдання – це навчання волонтерів та усіх добровольців», – зазначив Юрій Турянський.

Керівник Львівщини безпосередньо взяв участь у навчаннях і освоїв навики з надання домедичної допомоги. «Навчився робити штучне дихання, знаю, як надавати допомогу при травмуванні та ушкодженнях. Це елементарні навики, які можуть врятувати життя людини. Тому закликаю мешканців Львівщини брати активну участь у таких навчаннях», – зазначив Юрій Турянський.

Довідка:

На першому етапі навчань волонтери (з числа громадян, що зголосилися) ознайомляться та отримають практичні навики з надання домедичної допомоги у випадку великої кількості потерпілих внаслідок надзвичайних ситуацій, в тому числі терористичних актів. На другому етапі відбуватиметься відпрацювання практичних конкретних дій волонтерів з надання домедичної допомоги в зоні ураження у  у взаємодії з  спеціалізованої медичною служби цивільного захисту, аварійно-рятувальниими  підрозділами ГУ ДСНС у львівській області.

Організатори заходу:  Львівська обласна державна адміністрація і  Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА. До підготовки та проведення заходу було залучено Департаменти ЛОДА з питань цивільного захисту, освіти і науки, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю,  з питань культури, релігій і національностей; ГУ ДСНС у Львівській області, ГУ МВС у Львівській області, Управління СБУ у Львівській області та Управління молоді і спорту ЛОДА; Львівські університети: національний медичний ім. Данила Галицького та фізичної культури; Військово-медичний клінічний центр Західного регіону: керівники структурних підрозділів ЛОДА та ЛПЗ області, волонтерські організації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів