На Львівщині розпочато кримінальне провадження за створення незаконних воєнізованих формувань

11:59 12 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

Зареєстровано кримінальне провадження за фактом створення на Львівщині незаконних воєнізованих формувань. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

"За процесуального керівництва прокуратури області слідчими ГУ МВС України у Львівської області розпочато досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих формувань або участь у їх діяльності).

У деяких засобах масової інформації розміщено повідомлення про те, що в обласних та районних центрах України, в тому числі у Львові, створюють загони самооборони за аналогією охорони Майдану із зазначенням контактних телефонів для запису у їх скад. Зокрема, про створення львівськими активістами озброєної «гвардії» самооборони, долучивши до організації чоловіків, які володіють легальною вогнепальною зброєю.

Таким чином, невстановлені особи, на території Львівської області створили не передбачені законами України воєнізовані формування.

З огляду на викладене, ГУ МВС України у Львівської області 11 лютого поточного року відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення внесено до ЄРДР.  На даний час розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури.    

Зазначимо, що санкція цієї частини вказаної статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років",- йдеться у повідомленні прес-служби.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів