На Львівщині попрощалися з полеглим десантником Віктором Бражнюком і бійцем Віктором Поцілуйком, який помер від ран

18:38 30 березня 2015 р.

Віктор Бражнюк

Віктор Бражнюк
Фото: mistaua.com

У суботу в Бродах поховали бійця 80-ї бригади, який загинув під Іловайськом ще у вересні 2014 рок, , в селі Лугове військовослужбовця Віктора Поцілуйка, котрий помер після тривалого лікування від поранення.

У суботу Бродівщина попрощалась зі загиблим в зоні проведення АТО Віктором Бражнюком. Похорон бійця відбувся в храмі Різдва Пресвятої Богородиці за участю настоятеля, о. Василя Шири, а також багатьох священників, настоятелей інших храмів та різних конфесій. 

У церемонії прощання із загиблим бійцем взяли участь голова районної державної адміністрації Руслан Шишка, перший заступник голови райдержадміністрації Оксана Прокопець, голова Бродівської районної ради Ольга Шайдулліна, родина, друзі, однокласники, товариші по службі, чисельна бродівська громада. В почесній варті вздовж вулиць стояли учні Бродівських шкіл. 

33-річний бродівчанин загинув у вересні 2014 року, але на рідній землі його поховали тільки через півроку, після проведення упізнання за результатами експертизи ДНК.

Про це повідомили сьогодні, 30 березня, в прес-службі Бродівської райдержадміністрації. Своєю чергою, київська газета «День» розповіла в понеділок:

«На Львівщині попрощалися із загиблим в АТО Віктором Бражнюком. 33-річного Віктора мобілізували торік наприкінці липня. 26 серпня зі своїм підрозділом був переведений на Луганщину – під смт Новоайдар. З 2 по 4 вересня брав участь у боях. 

Загинув 5 вересня  біля с. Весела Гора. Поховали бійця разом із 19-ма побратимами у районному центрі Луганської області – м. Старобільськ.

Домівки дістався через півроку – ідентифікований за результатами ДНК-експертизи. Відспівували Віктора у Бродах –  у храмі Різдва Пресвятої Богородиці за участю настоятеля церкви і священиків інших храмів та різних конфесій. 

У церемонії прощання із загиблим взяли участь представники місцевої влади, товариші по службі, однокласники, бродівчани. Вічная пам'ять герою».

Натомість у також київській газеті «Сегодня» повідомили сьогодні, 30 березня:

«У минулі вихідні в Бродах Львівської області попрощалися з 33-річним Віктором Бражнюком, який загинув у зоні бойових дій. Віктора мобілізували в липні минулого року, він служив у 80-й АРМБ (окремій аеромобільній бригаді зі Львова. – «ЩЛ»). 

П'ятого вересня під Іловайськом Донецької області боєць загинув і лише через сім місяців його тіло ідентифікували за результатами ДНК-експертизи. 28 березня героя зустрічали на кордоні Рівненської та Львівської областей, біля Радивилова. 

Відспівування проходило в рідних Бродах в церкві Різдва Пресвятої Богородиці. На прощальну церемонію із загиблим прийшли керівники району, родич, друзі, однокласники, товариші по службі, учні місцевих шкіл вишикувалися вздовж вулиць міста в «живий ланцюг».

У той же час, в селі Лугове Бродівського району поховали військовослужбовця Віктора Поцілуйка, мобілізованого в травні 2014 року. З червня він воював в зоні бойових дій, пережив трагедію біля Зеленопілля.

У січні 2015 року, за повідомленням місцевої влади, Віктор був звільнений з військової служби за сімейними обставинами як батько чотирьох дітей. Після поранення і тривалого лікування Віктор помер».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів