На Луганщині загинули двоє національних гвардійців і стільки ж волонтерів, один з яких – зі Львова (відео, оновлено)

00:38 18 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки спільноти «ВАРТА 700» в інтернет-мережі «Facebook»

У громадському формуванні «Варта1» повідомили в неділю: «Неподалік Попасної на фугасі підірвався автомобіль».

На сторінці спільноти «ВАРТА 700» в інтернет-мережі «Facebook» розмістили наприкінці неділі, 17 травня, фотографію й повідомили: «Дорогі друзі. Сьогодні у результаті підриву на фугасі недалеко в м. Попасна пішли з життя декілька наших героїв, серед яких один з активістів ГО «ВАРТА 1» та військовослужбовці військової частини 3002. На жаль, у цій війні з життя йдуть найкращі люди. Господь забрав до себе хорошу людину, вірного товариша, друга Володимира Боднара «Манюня». ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ».

Раніше на сторінці громадському формуванні «Варта1» в соціальній мережі повідомили 17 травня: «Неподалік Попасної на фугасі підірвався автомобіль. Троє нацгвардійці і волонтер з «Варти1» загинули. Вічна пам'ять героям! Другому нашому хлопцеві, позивний «Крук», потрібна операція – він в Краматорську. Молимося... Ігор Зінкевич вже виїхав, відпише вже звітам. Карточка Ігор Зінкевич (Приватбанк) 4405-8858-3088-2897. Допоможемо тому хто місяцями допомагав нашим хлопцям на сході і був одним із тих хто забезпечував порядок у Львові!».

Про це повідомили 17 травня на сторінці громадського формування «Варта1» в інтернет-мережі «ВКонтакте». Натомість голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розповів у неділю:

«Щойно виїхали з Троїцького Попаснянського району, що поблизу Дебальцева. По дорозі стало відомо, що кілька годин тому, близько обіду, на ґрунтовій дорозі біля Попасної, яка веде до села Троїцьке, на фугасі підірвався військовий автомобіль «Хантер». За даними, що уточнюються, загинули один нацгвардієць і троє волонтерів із західної України. Ще один військовослужбовець поранений.

Сьогодні цією дорогою мене переконували їхати на Троїцьке. Але оскільки на ґрунтових дорогах часто закладають фугаси, я прийняв рішення їхати асфальтованою трасою. Земля пухом загиблим Героям!».

Геннадій Москаль написав це сьогодні, 17 травня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість телевізійний «5 канал» передав у неділю:

«За оновленими даними у автомобілі, що підірвався неподалік Попасної, загинуло двоє військових і двоє волонтерів. Очільник міської військово-цивільної адміністрації Роман Власенко повідомив «5-му каналу» телефоном: «Двоє волонтерів та двоє нацгвардійців загинули на Луганщині, їх автівка, яка рухалася грунтовою дорогою убік Попасної, підірвалася на протитанковій міні. Іще один волонтер поранений»

Раніше про цей інцидент повідомив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Генндаій Москаль. Інформацію про інцидент «5-му каналу» підтвердили в Штабі АТО. А в прес-службі Національної гвардії України уточнили: авто, в якому їхали двоє військовослужбовців та волонтери, підірвалося на некерованому фугасі. Керівник Попаснянської військово-цивільної адміністрації Роман Власенко повідомив: «Сьогодні в обід в селищі Парусівка, це окраїна Попасної, стався терористичний акт. На протитанковій міні підірвався автомобіль з бійцями нацгвардії і волонтерами. За моєю інформацією, 4 – «200» (загиблі. – «ЩЛ»), 1 – «300» (поранений – «ЩЛ»). Автомобіль повністю розбитий».

Про це повідомили сьогодні, 17 травня, на «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів