На Луганщині полягли командир роти й боєць 93-ї бригади (+відео)

20:00 19 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: umoloda.kiev.ua

У ніч на вівторок в зоні АТО на Луганщині окупанти підірвали бойову машину піхоти 93-ї окремої механізованої бригади, яка поверталася зі завдання, після чого обстріляли екіпаж.

Загинули двоє захисників України: командир 9-ї роти з позивним «Оса» і ще один боєць. Троє військовослужбовців отримали поранення. Зокрема – командир 7-ї роти з позивним «Стаф». Про це повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» волонтер з Дніпра Юрій Мисягін, який написав: «Після підриву, по нашим хлопцям із засідки відкрили вогонь. На жаль загинув командир 9-ї роти, позивний «Оса» і ще один боєць. Троє чоловіків отримали поранення, у тому числі ротний 7-ї роти, позивний «Стафф». Один хлопчик дуже важкий. Зараз його життя намагаються врятувати лікарі у Сєверодонецьку. Люди усіх національностей помоліться за пацанів».

Також інформацію про втрати підтвердив заступник губернатора Луганської області Юрій Клименко. Два місяці тому сайт Міноборони опублікував велику статтю про «Осу» і «Стаффа», не називаючи їхніх прізвищ. Виявляється ротні були друзями з дитинства, разом навчалися у Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, рік тому закінчили Національну академію сухопутних військ.

Молоді ротні завоювали у своїх підрозділах величезну повагу серед бійців за командирську грамотність та чоловічу сміливість.

«Стафф» та «Оса» впродовж року пліч-о-пліч воювали в одній із найгарячіших точок району проведення АТО – селищі Піски. Війна для цих 21-річних лейтенантів розпочалася торік одразу після випуску з Національної академії сухопутних військ.

«У 93-й окремій механізованій бригаді бракувало офіцерів, тож молодих лейтенантів одразу призначили ротними. «Стафф» очолив 7-му, а «Оса» - 9-ту роту, – повідомтли на сайті Міноборони. – «Стафф» і «Оса» – позивні цих двох друзів-ротних, лунаючи в ефірі, сповнювали бойовиків жахом».

Загиблий ротний «Оса» раніше так згадував про свій перший бій у Пісках: «Ніколи не забуду, як на нас уперше виїхали кілька ворожих танків Т-72 і пролунав перший вибух. Я тоді бігав по дахах, корегував вогонь артилерії. Невдовзі один із ворожих танків знищили. Влучним та інтенсивним вогнем нам вдалося змусити противника відкотитися на свої позиції».

Уже про інший свій бій «Оса» так розповідав газеті «Народна амія»: «Трьома групами – вогнева, штурмова та прикриття - ми здійснили наліт на ворожий «опорник», закидали їхні бліндажі гранатами. Я забіг до ворожого бліндажа, як раптом пролунала черга з ПКМ. Майнула думка - все, кінець... На щастя, кулі пройшли в кількох сантиметрах від мене... Я влучно відповів автоматною чергою».

Про це повідомили сьогодні, 19 липня, в київському часописі «Україна Молода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів