На Луганщині поховали 28 невпізнаних бійців батальйону «Айдар» і 80-ї бригади зі Львова (відео)

22:00 1 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки пресцентру оперативного командування «Північ» в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомили в середу в пресцентрі оперативного командування «Північ», сьогодні, 1 жовтня, в Старобельську військовослужбовці попрощалися зі своїми бойовими побратимами, які загинули в бою 5 вересня в районі села Весела Гора.


Відео: «Луганский фронт»

У пресцентрі оперативного командування «Північ» зокрема повідомили в середу:

«Сьогодні 1 жовтня в місті Старобельськ на Луганщині військовослужбовці оперативного командування «Північ», які виконують завдання антитерористичної операції у визначеній зоні відповідальності, попрощалися зі своїми бойовими побратимами, які загинули в бою 5 вересня в районі села Весела Гора. Прощання з 28 невідомими героями-захисниками України відбулося на центральній площі міста за участю керівного складу військ оперативного командування «Північ», голів обласної державної адміністрації та міської ради, представників ветеранських організації, військовослужбовців батальйону «Айдар», воїнів-десантників окремої аеромобільної бригади та інших.

У церемонії прощання окрім військових взяли участь близько п’яти сотень місцевих мешканців, які з’їхались з сусідніх населених пунктів, щоб віддати шану своїм захисникам. Під час мітингу командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук зі сльозами на очах сказав, що кожна з цих домовин – це товариш, друг і брат подвиг яких не повинен бути забутим, адже вони поклали голови на цій землі, яка була є і буде українською. Після прощання траурна процесія вирушила до міського цвинтаря, де під викрики: «Герої не вмирають!», «Слава Україні», «Героям слава!» було поховано невідомих бійців у братській могилі.

PS. 5 вересня на блокпосту в напрямку дороги від міста Щастя до селища Металліст військовослужбовці батальйону «Айдар» та 80-ї окремої механізованої бригади (зі Львова. – «ЩЛ»), які виконували завдання АТО, потрапили в засаду бойовиків. Військовослужбовців Збройних Сил України підступно обманули, адже на блокпосту до якого вони приїхали майорів український прапор, а на питання постового: «Ви хто такі?», і відповіді «Ми – «Айдар», по українським військовим відкрили вогонь.

Хтось встиг вискочити, хтось ні, почався бій. Багато бійців було поранено і отримали опіки. У полон наших військовослужбовців ніхто не брав – поранених добивали пострілами в голову.

На допомогу «айдарівцям» прийшли десантники, які відкрили шквальний вогонь по нападникам підбивши ворожий танк та БТР, а на місці блокпосту не залишили нічого живого. А через якихось дві години починалося оголошене перемир'я!».

Про це повідомляється в середу на сторінці пресцентру оперативного командування «Північ» в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів