Міський голова Львова обіцяє завершити ремонт вулиці Леся Курбаса до травня (відео)

14:02 6 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, на вулиці Леся Курбаса не буде дороги й тротуарів, старе асфальтне покриття замінять на штучну бруківку, висадять дерева та поставлять відпочинкові лавки.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 6 квітня, «Щоденному Львову»:

«На вулиці Леся Курбаса тривають ремонтні роботи, після завершення яких вулиця стане пішохідною зоною. Як розповів сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, завершити роботи мають до Дня міста. У прес-службі міської ради його вкотре цитують із цього приводу більш ніж розлого:

«Усі в світі знають Леся Курбаса. У нас є прекрасний театр імені Леся Курбаса. Але вулиця не відповідала імені Курбаса. Тому прийняли рішення зробити повністю реконструкцію цієї вулиці. Але зробити її не для машин, а для пішоходів, велосипедистів.

Звичайно, може і машина під’їхати з тої чи іншої потреби. Інвестуємо міських коштів 500 тисяч грн. Плануємо до травня завершити весь об’єм робіт.

Тут мають бути якісні меблі – красиві лавочки, висаджені дерева, мають бути нормальні проїзди для велосипедистів, швидка, звичайно, може під’їхати. Думаю, ця вулиця буде одною з найулюбленіших для львів’ян. Ми збільшуємо ареал пішохідної доступності нашого міста.

Є проект, по ньому робляться усі реконструкції. Поміняли мережі, газовики закінчують свою роботу, буде покриття, ми плиткою усе покриємо. Буде дуже мило. Ця вся вулиця буде проїзною для велосипедистів, адже не буде підйомів, це буде суцільна рівна вулиця. 

Долучається ресторан «Прага» - на себе бере освітлення цієї вулиці. Долучається компанія «Онур» – виготовить вуличні меблі, спеціальні бетонні лавочки. Надіємось, що інші також будуть у процесі долучатись.

Важливо, коли тут на літо з’являться літні майданчики, щоб вони були у відповідності до здорового глузду, щоб не було видимої реклами тих чи інших брендів. Усе має бути у красивому білому кольорі, дуже інтелігентно. Це одна з умов, яку Галицька адміністрація має чітко поставити усім людям, які тут працюють». 

За інформацією Галицької районної адміністрації, зараз на вулиці Лесі Курбаса готують дорожню основу під мощення. У Галицькій районній адміністрації зазначили також: «Було прийнято рішення про те, що підсвітка вулиці буде з землі. Для цього вже проклали кабелі та футляри».

Вулицю буде зроблено на одному рівні, тобто не буде дороги і тротуарів. Старе асфальтне покриття замінять на штучну бруківку. Планують висадити дерева та поставити відпочинкові лавки. Вартість ремонтних робіт, які виконує ПП «Гарантспецбуд», складає 500 тисяч грн.

13 лютого цього року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив створення пішохідної зони на вулиці Леся Курбаса. Перед тим рішення про створення пішохідної зони в межах вулиці Леся Курбаса ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів