Міськрада Львова й громада села Рясне-Руська погодили межу між ними

11:15 8 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Андрій Садовий запевнив: «Ми вирішили зробити неможливе: знайти порозуміння стосовно землі».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 8 листопада, що вона та Рясне-Руська сільська рада знайшли порозуміння та компроміс у вирішенні 25-річного питання щодо погодження меж. У ЛМР запевнили: «Після довгих переговорів було знайдено порозуміння між представниками громад щодо погодження меж між населеними пунктами. Про це сьогодні на спільному брифінгу повідомили міський голова Львова Андрій Садовий та сільський голова села Рясне-Руська Емілія Смокоровська».

Зокрема, Андрій Садовий зазначив: «Ми з головою Рясне-Руської сільської ради хочемо проінформувати про дуже велику працю, яка тривала довший час і має всі можливості успішно завершитися. Як ви знаєте, Львів і село Рясне-Руська більше 25-ти років не мають нових погоджених меж, це тема для дискусій і різних спекуляцій. Тому ми вирішили зробити неможливе: знайти порозуміння стосовно землі».

Міський голова також розповів: «Якщо подивитися нашу історію, то земля завжди всіх розділяла, але ми фіналізуємо своє рішення, воно буде у нас в порядку денному на сесії міської ради 16 листопада стосовно меж погодження між місто Львовом і селом Рясне-Руською. У свою чергу, голова Рясне-Руської сільської ради також включить це питання у порядок денний найближчої сесії. Дискусії, конфліктні ситуації відходять у минуле, а українці повинні об’єднюватися і рухатися вперед».

Андрій Садовий також повідомив: «Незважаючи на всякі дискусії, потрібно робити все максимально важливе для залучення інвестицій на цій території. Тут є розуміння села Рясне-Руської і міста Львова, адже якщо інвестор приходить, створює нові робочі місця, то треба допомагати. Звичайно, що питання землі є дуже важливе, але вигода буде і для Рясне-Руської, і для Львова, тому ми повинні бути разом». 

Натомість директор департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник поінформував: «З 1988 року існує проблема погодження меж між селом Рясне-Руська та містом Львовом, у зв’язку з тим, що межі міста Львова змінювались на підставі указів Президії Верховної Ради Української РСР №3308-ІХ «Про розширення меж Львова» та від 27 квітня 1978 року №5541-ХІ «Про розширення меж Львова» від 9 березня 1988 року. Починаючи з 1988 року, проведено роботу з корегування меж міста Львова. З врахуванням цієї роботи ми ще не погодили межі з Винниками, Рясне-Руською, Грибовичами та Малеховим. Запитання щодо розмежування земель між містом Львовом і селом Рясне-Руське виникло, у зв’язку з відсутністю графічних матеріалів до рішення Верховної Ради УРСР 1988 року. Таким чином, ми вирішили знайти конструктивний та позасудовий шлях вирішення цієї проблеми». 

А директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич наголосила: «Минулої п’ятниці, після довгих переговорів, було знайдено компроміс та порозуміння між представниками громад щодо погодження цих меж між населеними пунктами. Ми погодили спільну позицію і як наслідок виробили бачення лінії проведення межі між с. Рясне-Руською та Львовом. Наступним кроком буде представлення цієї позиції депутатам відповідних територіальних громад, її затвердження ними, а також затвердження депутатами меж за процедурою, передбаченою чинним законодавством України. Результатом таких дій буде встановлення межі між селом Рясне-Руською та Львовом». 

Про це повідомили сьогодні, 8 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів