Яворівський полігон на Львівщині реорганізують (оновлено)

13:15 30 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

Міністр оборони Степан Полторак запевнив: «Те, що ми плануємо зробити – це загальний комплекс, де зможуть проводити навчання підрозділи до бригади включно».

«Сьогодні, 30 травня, міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак, провів у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного робочу нараду щодо подальшого розвитку та удосконалення навчальної та матеріально-технічної бази Міжнародного центру миротворчості та безпеки та його структурних підрозділів», – повідомили в прес-службі міністерства оборони, де також розповіли подробиці:

Міністр оборони України наголосив: «Однією з головних цілей Стратегічного оборонного бюлетеня є професіоналізація Української армії. Президент України поставив чітке завдання та визначив пріоритет щодо необхідності удосконалення навчальної та матеріально-технічної бази полігонів Збройних Сил України. А саме – створення відповідної інфраструктури, будівництва казармених приміщень та службового житла для військових, які постійно перебувають на полігонах. Для виконання цих завдань до кінця 2020 року буде спрямовано 500 мільйонів гривень на покращення навчальної та матеріально-технічної бази Міжнародного центру миротворчості та безпеки за стандартами НАТО». 

Генерал армії України Степан Полторак заслухав командувача Сухопутних військ – генерал-лейтенанта Сергія Попка, начальника Національної академії сухопутних військ –генерал-лейтенанта Павла Ткачука, а також керівників відповідних підрозділів, які доповіли конкретні плани щодо виконання завдань керівництва держави».

У прес-службі міністерства оборони повідомили також у понеділок: «Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ на Львівщині побудовано ще за радянських часів. І на ньому нераціонально використовуються навчальні місця, площі, на яких можна проводити навчання», – заявив сьогодні, 30 травня,  міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Керівник оборонного відомства також підкреслив: «Те, що ми плануємо зробити – це загальний комплекс, де зможуть проводити навчання підрозділи до бригади включно. Тут будуть розташовані навчальні підрозділи та створені належні умови для інструкторів, які тут проживатимуть на постійній основі. Відповідно, ми витрачатимемо менше грошей і не будемо щоразу готувати нових інструкторів.

На полігоні не просто буде побудована належна інфраструктура. Вона буде прив’язана до навчально-матеріальної бази і буде зручною. Увесь навчальний процес буде комплексним і замкненим. Тобто, військовослужбовець, який проходитиме тут навчання, перебуватиме в умовах, максимально наближених до тих, в яких йому доведеться виконувати бойові завдання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів