Міністерство оборони руйнує летовище на Львівщині

12:28 27 травня 2016 р.

Фото до новини

На території Грабовецької об’єднаної територіальної громади розташоване колишнє військове летовище «Львів-2» площею 400 га. Воно зараз належить дочірньому підприємству Міністерства оборони, яке руйнує інфраструктуру аеродрому.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 27 травня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему:

«Як і скільки заробляють та на що витрачають кошти нові об'єднані територіальні громади на Львівщині?», повідомив заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади  Богдан Ковальський. 

- Фактично зараз відбувається дроблення бетонної злітної смуги. Грубо кажучи, щоби ви зрозуміли, на території підприємства, де повинна здійснюватися діяльність із захисту повітряного простору нашої держави,  відбувається будівельно-руйнівна. Дробиться цей бетон, щебінь кудись продається, - розказує він.

Заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади сподівається на шум, який можуть підняти медіа, тому що влада громаду не чує. 

- Ми розглядали альтернативу як вирішити це питання. Адже, якщо здійснюється така діяльність, то ми маємо право звертатися до найвищої влади, до Президента, до міністра оборони. І ми вже це зробили, - каже Богдан Ковальський.

Територіальна громада вимагає, щоби ці землі були передані громаді, яка зможе там створити логістичний центр та залишити злітну смугу для будь- яких аварійних ситуацій в разі потреби, для цивільних та військових літаків. 

- Ми вже передали свій проект керівництву ЛОДА та Президентові України, - розповідає він.

Проте відповіді наразі немає. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів