Міліція розглядає кілька версій смерті семирічного хлопчика на Львівщині (відео)

10:20 10 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lb.ua

У правоохоронців різні версії. Але найбільш правдоподібна – нещасний випадок. Тим часом чиновники шукають винного й здійнявся справжній переполох.

На Львівщині у селі Воля-Задеревацька Стрийського району знайшли повішеним семирічного хлопчика. У правоохоронців різні версії.

Але найбільш правдоподібна – нещасний випадок. Тим часом чиновники шукають винного і здійнявся справжній переполох.

Семирічний Миколка Пасічник у суботу 4 жовтня бавився з двома старшими братиками на подвір’ї у хованки. Діти зауважили, що Микола довго не озивається. Кинулись до стодоли, гачок на дверях відкрили паличкою, і побачили брата, який завис у петлі ременя від торбини.

«Їх троє дітей, бігали. Він такий хлопець був, що все мусів перепробувати – чи на яблуню ліз, чи ганяв.  Така біда прийшла на хату, що йому це прийшло. Я навіть не знаю, як це назвати, я пішов по хліб, старший хлопець пішов по корову. Малий його стягнув з петлі. Фельдшерка бігом сюди прибігла, але не встигли вже відкачати», – розповідає зі сльозами 74-річний дідусь дітей Микола Пасічник.

Селяни переживають стрес

Дідусь, згідно з рішенням суду, є опікуном трьох дітей однієї з трьох своїх доньок, яка психічно хвора і зловживає алкоголем. Наймолодшим онуком, Миколою, опікувався від року.

Сьогодні село переживає стрес через дитячу смерть. Селяни переконані, що дитина загинула через дитячі пустощі, випадково.

«Сім’я не була простою, але не проблемною.  Ці діти вже самі собі раду давали, самі їсти могли взяти. Умови проживання нормальні, є підсобне господарство,  разом з дідом косили, корову виганяли. Мама сюди приїжджала, Миколки батько, знав, що це його син, майже весь час тут був. Водив дитину, коли він був у першому класі у школу, хоч тато теж не зовсім був благополучний», – говорить сільський голова Волі-Задеревацької Руслан Хомин.

У школі дитина вчилась добре. Друзі сумують за своїм однокласником, як і класний керівник Лідія Федьків.

«Я запитувала, може ти голодний, він казав, що ні, що тато варить їсти, з усіма ходив їсти у шкільну їдальню. Можливо, не так був вбраний  як інші. Але усі діти, як діти. Нічого не помічали у ньому. Дідусь приходив у школу, запитував, просив писати у щоденник, якщо чогось  немає. Дідусь слідкував», – розповіла вчителька, а другокласники продовжили, що Микола був гарний і вони з ним товаришували.

Міліція розглядає декілька версій

Правоохоронці розглядають декілька версій смерті дитини – самогубство, вбивство, доведення до смерті, нещасний випадок. Порушено кримінальну справу, проводиться досудове слідство. 

«Виховувався без мами, батька. Могла бути і звичайна трагедія, що випадково бавився шнурком, зачепився за нього, могло бути самоодушення», наголосив виконувач обов’язки начальника Стрийської міліції Володимир Петрівський.

Смерть дитини спричинила справжній переполох у чиновницьких коридорах, зокрема і в Міністерстві соціальної політики, де шукають винного  у цій трагедії. Громада села боїться чиновницької формальності, щоб посадовці крайнім не зробили дідуся і не позбавили його опікунства. Бо для хлопців це було б ще однією трагедією після втрати брата.

«Треба допомогти сім’ї зняти стрес, ми дамо вказівку, щоб психологи попрацювали з родиною. Я не міліція, але, як говорить громада, люди, це була випадкова смерть і вини діда немає. Ми маємо допомогти сім’ї вийти з цієї трагічної ситуації», – запевняє Володимир Лис, начальник служби у справах  дітей Львівської обласної держадміністрації.

Поки рідні і правоохоронці шукають причини смерті дитини, греко-католицький парох вже її визначив – зумисне самогубство. І відмовився відспівати семирічне хлоп’я попри прохання рідних і громади. Це рішення сільського священика обурило людей.

Про це повідомила в сьогоднішній публікації «Смерть через повішання семирічного хлопчика сколихнула Львівщину» кореспондент «Радіо Свобода» Галина Терещук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів