Львів’яни закликають не передавати УПЦ (МП) храм євангелістів-п’ятидесятників

17:29 19 вересня 2013 р.

Фото до новини

Науковці, підприємці, службовці й громадські діячі Львова звернулися сьогодні, 19 вересня, до керівництва Львівської області та Львова з листом, у якому просять передати громаді Церкви Християн Віри Євангельської приміщення у центрі Львова по вулиці Пекарській 57 і 59.

Підписанти цього листа просять також керівництво Української Православної Церкви (Московського Патріархату) відмовитися від бажання отримати цю будівлю, бо це, як наголошують вони, може призвести до міжконфесійного конфлікту.

«РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України» повідомляє також, що йдеться про прихрамові будівлі по вулиці Пекарській 57 і 59, котрі використовують Збройні Сили України як військовий шпиталь, і які Міністрество Оборони хоче передати у власність УПЦ (МП).

Проблема полягає у тому, що храм, який безпосередньо примикає до цих приміщень і створює з ними єдиний комплекс, належить львівській громаді Церкви Християн Віри Євангельської (Місії «Добрий самарянин»). Причому громада ЦХВЄ вже 21 рік безрезультатно просить Міністерство оборони України та Кабмін передати їй ці приміщення.

Відтак громадські діячі Львова переконані, що пріоритетне право отримати у власність вищезгадані приміщення по вулиці Пекарській має лише громада Церкви Християн Віри Євангельської. Громадські діячі застерігають також владу Львова, що можлива передача приміщень по вул. Пекарській 57 і 59 у власність УПЦ (МП), може спровокувати міжконфесійний конфлікт у місті.

А в коментарі РІСУ один із підписантів, депутат Львівської міської ради Богдан Панкевич, зазначив, що міська і обласна влади мають врешті вирішити питання виділення землі або приміщення Львівській єпархії УПЦ (МП), але не шляхом створення таких конфліктних ситуацій.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів