Львів’янка оголосила голодування з приводу забудов

15:15 18 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/ukroplviv

Лідія Конюх розгорнула під стінами міськради плакати з написами «Вимагаємо знести незаконні будови у Львові» та «Кувалда для незаконних забудов».

На сторінці «УКРОП Львівщина» в інтернет-мережі «Facebook» повідомили в понеділок, 18 червня: «Укропівка, член ГО «Народна дія» Лідія Конюх, спільно з іншими учасниками громадського об’єднання оголосила голодування під стінами Львівської міської ради. За її словами, голодування – це протест проти байдужості Андрія Садового до власного міста».

Укропівка наголосила: «Поки мер Андрій Садовий у робочий час їздить у сусідній Золочів та виступає проти незаконного будівництва, у його рідному Львові ледь не щороку, як гриби після дощу, «виростають» нові незаконні забудови. Своїм голодуванням хочу привернути увагу до цієї проблеми. Плануємо зробити цю акцію, як марафон. І ми її будемо проводити доки не будемо почутими. У Львові більше 100 незаконних забудов. У мене, як львів’янки, виникає запитання, чому мер Львова опікується проблемами Золочева у той час, коли львів’яни можуть по кілька тижнів жити без гарячої води, ходити поміж сміття та терпіти бездіяльність влади».

«Протестувальники розгорнули плакати з написами: «Вимагаємо знести незаконні будови у Львові», «Кувалда для незаконних забудов», а також розповсюджували листівки з написами «Золочів підтримали – підтримайте Львів. Кувалда має силу», «Львів дарує кувалду меру міста Андрію Садовому. Кувалдою по незаконних забудовах». Учасники акції мають на грудях написи: «Народна дія голодує», – розповіли також на сторінці «УКРОП Львівщина» в інтернет-мережі «Facebook».

«ГО «Народна дія» вже кілька років бореться проти протиправного будівництва у Львові, на його рахунку кілька позитивних рішень суду. За словами активістів, проблемних забудов зараз у місті кілька десятків, найскандальніша з них – на вулиці Снопківській, 18, де без жодного погодження і дозвільних документів виросло дві високоповерхівки», – поінформували також на сторінці «УКРОП Львівщина» в інтернет-мережі «Facebook».

Лідія Конюх зазначила: «У тому будинку вже продаються квартири. За «спиною» цих будинків зруйнована 4-та лікарня, зруйновано людські помешкання. Наш активіст там мешкає, в нього стіною просто «замуроване» вікно. Навіть квартирка не відкривається».

«Упродовж перших трьох годин голодування до активістів не вийшов жоден чиновник чи представник міського голови», – повідомили також на сторінці «УКРОП Львівщина» в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів