Львів’ян закликають привезти у Грибовичі рятувальникам питну воду

11:24 31 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Під завалами на полігоні твердих відходів опинилися Богдан Юнка, Юрий Рудий та Андрій Вненкевич.

31 травня з сьомої ранку на Грибовецькому сміттєзвалищі відновили пошуки трьох зниклих рятувальників. Вночі шукати чоловіків завадив дощ. Була загроза нових зсувів.

«Хлопці-рятувальники оперативно відновили роботу. Але наразі новин ніяких», - повідомив депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич

На хоч якусь інформацію про своїх зниклих чоловіків у Великих Грибовичах очікують родичі. Дружина зниклого рятувальника Богдана Юнка Ірина Юнка розповіла: «Чоловік працює в Жовківському відділенні ДСНС. Вчора, як почула, що трапилося на сміттєзвалищі, хотіла з ним зв'язатися, але не змогла. Потім дізналася, що він один із тих кого засипало». 

Під час ліквідації наслідків пожежі на Грибовецькому сміттєзвалищі на трьох рятувальників обвалилася лавина майже 100 тонної гори сміття. Під завалами опинилися Богдан Юнка, Юрий Рудий і Андрій Вненкевич. Всі чоловіки працювали пожежниками. Вогнеборців шукали до півночі. Далі пошуки довелось припинити.

Вночі на Львівщині пройшла сильна гроза. Була загроза нових зсувів. Рятувальники розповіли: «Пішов дощ, була вкрай погана видимість, велика ймовірність не побачити потерпілих. Зранку пошуки відновили. Зараз на місці працюють більше 500 рятувальників. Є спецтехніка. Звалище перевіряють метр за метром». 

Своєю чергою, волонтери та громадські активісти продовжують закликати львів'ян підвозити до Грибович засоби захисту і навіть питну воду. Волонтерка Галина Янко повідомила:  «У рятувальників закінчується вода для пиття. Прохання на сміттєзвалище в Грибовічі привезти хто може. Роботи будуть тривати ще довго, хлопців багато працюють на повну».

Про це повідомили сьогодні, 31 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів