Львів'ян закликають бойкотувати ресторан «Vapiano Lviv», з якого прогнали переселенця з ДЦП

15:05 8 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Журналістка Олена Колигіна повідомила: «Є офіційне вибачення. Однак в ньому є щонайменше одна недостовірна річ: що вони просто попросили Рому піти».

Прикрий випадок трапився днями у ресторані «Vapiano Lviv» у Львові. Переселенець із Донецька Роман Кісляк прийшов до закладу на зустріч з друзями. Поки чекав – його за барки випровадив з ресторану офіціант.

Роман розповів: «Я говорив по телефону, підійшов офіціант, і, ні слова не говорячи, почав «за шкірку» витягати на вулицю. Пробував з'ясувати, що сталось, та працівник закладу не став говорити. Просто виштовхав за двері. В моєму житті це не перший випадок, коли про мене подумали, що я п'яний або під впливом наркотиків. Мене часто висаджували з маршруток або не хотіли слухати. А тепер цей інцидент в ресторані. Я звик».

Роман Кісляк хворіє на ДЦП. Після початку воєнних дій на Донбасі переїхав до Львова. Працює таксистом. У себе на сторінці в соцмережі написав оголошення: «Я інвалід з ДЦП. Заробляю собі на життя таксистом. Поміняйтеся зі мною своїм життям або допоможіть заробити».

Після розголосу інциденту адміністрація ресторану «Vapiano Lviv» вибачилась перед хлопцем у телефонній розмові та на сторінці соцмережі. В ресторані кажуть: «Адміністрація та команда приносить свої вибачення Роману Кисляку за прикрий випадок, який мав місце у нашому ресторані. Ми готові офіційно оголосити результати розслідування. Ми погоджуючись з тим, що Романа попросили покинути заклад (наголошуємо: не «викинули» чи «виштовхали»!), але це було зроблено не з причин його фізичних вад, ні, ні в якому разі! Сталася прикра помилка, за якої офіціант розцінив Романа як підозрілу особу. Обов'язково буде проведена роз'яснювальна робота та інструктаж щодо поводження зі всіма гостями ресторану. Шкода, що більшість не дочекалися реакції адміністрації та зробили поспішні висновки стосовно нашого ставлення до людей з будь-якими вадами та «поділу їх на касти». 

Тим часом львів'яни активно закликають бойкотувати ресторан, звідки вигнали хворого хлопця. Наполягають, аби заклад виклав відео з камер спостереження, яке б довело, в якій саме формі офіціант змусив хлопця покинути приміщення ресторану. За кілька днів рейтинг закладу суттєво знизився.

Журналістка Олена Колигіна, яка розголосила про випадок, повідомила: «Є офіційне вибачення. Однак в ньому є щонайменше одна недостовірна річ: що вони просто попросили Рому піти. Я його тричі перепитувала – і він наполягає, що його насильно вивели, просто взявши під руки. Він пручався. Каже, якби йому сказали вийти, він би інакше реагував. До офіціанта, який це зробив, претензій не має. На це всі дивились - і ніхто не відреагував. Це проблема суспільства, байдужого і нетолерантного».

Про це повідомили сьогодні, 8 лютого, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», у Львові успішно працює таксистом хворий на ДЦП переселенець із Донецька

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів