Львівський патрульний врятував життя людині масажем серця

12:40 17 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Інспектор Роман Кліщ вперше застосував навики надання першої домедичної допомоги.

В управлінні патрульної поліції Львова розповіли сьогодні, 17 серпня, що вчора близько 17.00 його працівники отримали повідомлення, що в під‘їзді будинку на проспекті Червоної Калини у Львові лежить невідомий. Патрульні й справді побачили там чоловіка, який лежав на сходовій клітці без свідомості.

Мешканці будинку розповіли, що знайшли його у ліфті та перенесли на сходи. Патрульні одразу викликали швидку. Біля чоловіка виявили шприц із бурою речовиною, схожою на кров, а на лівій руці – сліди від ін‘єкції у вену. Запаху алкоголю від чоловіка не було, в нього відчувалося слабке дихання, зіниці звужені.

Раптом стан невідомого почав погіршуватися, він відкрив очі і видихнув, а його серце зупинилося. Відтак, інспектор 1-го батальйону управління патрульної поліції Львова Роман Кліщ прийняв рішення робити непрямий масаж серця аби відновити серцебиття. Згодом він розповів: «Я вперше застосував навики надання першої домедичної допомоги. Звичайно, було хвилювання, але треба було діяти. Потім, коли серце запустилося, почали тремтіти руки». 

Патрульні з’ясували, що врятований ними – 43-річний житель Житомирської області, відтак, поінформували про халепу з ним його дружині. Натомість вона повідомила, що її чоловік закодований від алкоголю, а щодо вживання наркотиків, то ніколи за ним таке не помічала.

На місце приїхали медики, які подякували патрульним, що провели реанімаційні заходи і повернули чоловіка до життя. Його госпіталізували у спеціалізований медичний заклад.

Про це повідомили сьогодні, 17 серпня, на сторінці управління патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували відео з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів