Львівська міськрада застерігає від купівлі квартир у новобудовах «Іроксу»

09:40 4 серпня 2017 р.

У ЛМР запевнили: «ПрАТ «Ірокс», яке має об’єкти будівництва у Львові, здійснює будівництво без жодних дозвільних документів, через що мешканці не зможуть оформити право власності на квартири».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 4 серпня, «ПрАТ «Ірокс» має об’єкти будівництва на вулицях Антонича й Шевченка. Однак для проведення цих робіт земельна ділянка «Іроксу» не надавалася. Маємо листи з управління земельних ресурсів, є листи з управління державного кадастру, які підтверджують, що земельна ділянка, де проводиться будівництво, відноситься до земель, які ненадані у користування.

Отож, земельної ділянки в них немає, містобудівні теж управління архітектури не може надати. Оскільки в них немає земельної ділянки, в них немає дозволу навіть на проект відведення земельної ділянки».

«Стосовно будівництва на вулиці Шевченка, 418 були неодноразові судові засідання. Доказів оформлення права користування земельною ділянкою ПрАТ «Ірокс» не надало жодному суду. Також жодних рішень щодо надання містобудівних умов та обмежень на будівництво на вказаній земельній ділянці, рішень сесії ЛМР щодо надання ПрАТ «Ірокс» земельної ділянки на вулиці Шевченка, 418 у власність або користування не приймалося», – поінформували також у міськраді.

«Відповідно, у ПрАТ «Ірокс» право власності на вказаний будинок не виникало, оскільки не проведена державна реєстрація права власності, у зв’язку з відсутністю правовстановлюючих документів на земельну ділянку. Тому фізичні особи, які придбали житло у ПрАТ «Ірокс», змушені звертатися до суду з позовами про визнання права власності на квартиру, оскільки «Ірокс» не може надати у власність квартири, бо право власності у ПрАТ «Ірокс» на будинок в цілому відсутнє», – запевнили також у міськраді.

«Львівська міська рада не надавала ПрАТ «Ірокс» земельних ділянок під будівництво житла на вулицях Шевченка, 418, Антонича, 1, Величковського, 61 та Тернопільській, 42. Управління архітектури департаменту містобудування не погоджувало проектну документація, не затверджувало та не видавало містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок на будівництво багатоповерхових житлових будинків на вулицях Величковського, 61, Антонича, 1, Шевченка, 418 та Тернопільській, 42 (забудовник ПрАТ «Ірокс»)», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів