Лесю Гонгадзе поховали на Брюховицькому цвинтарі (відео)

18:26 2 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

У березні міська рада виділила їй квартиру, в яку вона так і не встигла переїхати.


Відео: 5 канал

«5 канал» інформує сьогодні, 2 грудня, в сюжеті телевізійних новин «Львів попрощається із Лесею Гонгадзе [відео]»:

«Три сотні людей у львівській церкві Преображення прийшли провести в останню путь маму зниклого у 2000-му році журналіста Георгія Гонгадзе. Колеги, журналісти, політики та небайдужі львів’яни не стримували емоцій.

Після двогодинної служби, процесія рушила вулицями міста до Брюховицького кладовища, де поховали жінку поруч із її батьками.  Мати журналіста Георгія Гонгадзе, Леся Гонгадзе, пішла із життя на 68-му році в ніч проти суботи. У жінки було онкологічне захворювання».

Своєю чергою, «Gazeta.ua» розповідає в п’ятницю в публікації  «З Лесею Гонгадзе попрощалося чотириста львів'ян»:

«Вчора, 1 грудня, о 19.30 у греко-католицькій церкві Преображення Господнього у центрі Львова почалася панахида по покійній матері зниклого журналіста Георгія Гонгадзе – Лесі Теодорівній. У церкві зібралося понад чотириста львів'ян.

Дехто – зі синьо-жовтою стрічкою на рукаві. Чоловіки тримають у руках гвоздики. 

Панахиду по черзі відправляють три священики. Біля домовини – рідний брат покійної та сусіди.

«Леся боролася проти тоталітарної влади. Та влада й зараз панує. Бачите, що виробляє. Тому ми всі зібралися біля цієї домовини, де Леся наче промовляє до нас: «Батьки відпускайте своїх дітей для боротьби. Підтримуйте їх ідеї. Дайте їм можливість жити у кращих умовах, – по відправі говорить настоятель храму Преображення Господнього Ярослав Чухній. – Їй випало на долю, як нікому. Найгірше, коли батьки переживають дітей. Але вона ніколи не падала духом. Часто приходила до церкви, молилася. То її тримало на світі. Кожен з вас знає, як вона любила життя».

Після промови присутні підходять до покійної, тримаються за домовину, цілують образок у її руках. Серед останніх прощається міський голова Львова Андрій Садовий.

«Леся Гонгадзе була надзвичайно мужньою жінкою. Донька українського патріота, яка виховала чудового сина – справжнього захисника української національної ідеї, державності та незалежності, – каже Андрій Садовий. – Сім'я Гонгадзе – це сьогодні приклад для нас усіх. Приклад справжнього патріотичного виховання. Весь Львів сумує».

Лесю Гонгадзе поховають у понеділок, 2 грудня, на цвинтарі у Брюховичах піді Львовом поряд з могилами батьків. Усі витрати на похорон взяла на себе міська рада. Гонгадзе була корінною львів'янкою.

Вона – медик за фахом. Виховала журналіста Георгія Гонгадзе, який загинув у 2000 році.

Рік тому жінка заявляла, що від сина їй прийшло три листи. Не вірила, що «таращанське тіло» належить її синові.

У березні цього року Лесі Теодорівні міська рада виділила квартиру на вул. Тютюнників. Але вона так і не встигла туди переїхати.

Попрощатися зі покійною на приїхала невістка Мирослава та онучки – доньки Георгія. На панахиді була лише перша дружина її сина – Мар'яна.

Леся Гонгадзе померла о четвертій ранку 30 листопада у своїй комунальній квартирі. Як кажуть у міській раді, вона останній рік хворіла на рак. Від госпіталізації у стаціонарі відмовилася».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів