Інформаційно-практичний центр безпеки Львова змінює формат роботи

10:45 6 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні намет Інформаційно-практичного центру безпеки міста, який функціонує на площі Ринок з 12 вересня, буде демонтовано, однак, його послуги продовжуватимуться.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 6 листопада, «Щоденному Львову», що Інформаційно-практичний центр безпеки міста змінює формат роботи. У повідомленні також конкретизують:

«Інформаційно-практичний центр безпеки міста продовжує свою роботу. Сьогодні намет, який з 12 вересня функціонує на пл. Ринок, буде демонтовано. Однак, послуги Інформаційно-практичного центру зберігаються: працює телефон для інформаційних довідок – (032) 297 55 51; сайт www.safe-city.com.ua, де буде розміщена корисна інформація про те, де можна пройти курси з домедичної допомоги, з основ безпеки життєдіяльності; фейсбук-сторінка https://www.facebook.com/center.safecity?fref=ts. 

В управлінні внутрішньої політики Львівської міської ради зазначають:

«У Центрі люди проходили навчання з основ безпеки життєдіяльності, основ цивільного захисту, елементів самозахисту, основ домедичної підготовки, психологічної допомоги. Ми також проводили зустрічі з бійцями, які перебували в зоні АТО, з духовенством.

До нашого Центру приїжджали закордонні експерти для навчань з психологічної допомоги. Ми співпрацювали з Центром кризової інтервенції, працівники якого приходили до нас і працювали з сім’ями постраждалих.

У Центрі проводились навчання з основ виживання. Ми співпрацювали з Українською молодіжною організацією «Спадщина», члени якої проводили лекції про те, як вижити в екстремальних умовах.  

За період з 12 вересня до 6 листопада 2014 року 1590 людей отримали інформаційні консультації в наметі, тобто, пройшли різноманітні навчання. Військову підготовку при Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли 904 людини. 

Середній вік людей, які пройшли навчання – 32 роки. Тисячі людей просто заходили і отримували інформаційні буклети з корисною інформацією про безпеку в місті». 

В Інформаційно-практичному центрі безпеки міста навчання проводились і для дітей. Зокрема, 440 дітей відвідали Центр і отримали знання з основ домедичної підготовки і основ безпеки життєдіяльності.

У наметі фахівці Центру медицини катастроф, Мальтійської служби та Червоного хреста провели ряд практичних занять з надання першої невідкладної медичної допомоги. За час роботи Центру ці заняття пройшло понад 300 учнів (дівчат) 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема СЗШ №3, 9, 10, 6, 41, 62, 70, ССЗШ №8, 37, 52, НВК «Гроно», школи-інтернату №2.

Близько ста учнів (хлопців) СЗШ №62 та ССЗШ №8 відвідали заняття з цивільної оборони, які проводили фахівці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Також на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності було організовано ряд практичних занять (в ігровій формі) для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова з питань основ безпеки життєдіяльності. Такі заняття відвідало понад 50 учнів СЗШ №87 та НВК «Провесінь».

Довідка

З 12 вересня 2014 року у Львові діє Інформаційно-практичний центр безпеки міста. Центр був розташований у спеціальному наметі на пл. Ринок (перед входом у Ратушу). Працював щодня з 10.00 до 20.30 год.

У Центрі для усіх охочих надавались консультації інформаційного характеру, проводились навчання, майстер-класи та практичні заняття з чотирьох основних напрямків – екстрена медицина, основи самозахисту, основи військової справи та цивільна оборона. Також у Центрі здійснювався запис та реєстрація усіх охочих пройти військовий вишкіл». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів