Громадський простір на вулиці Ряшівській сподіваються завершити у вересні (відео)

16:10 29 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий стверджує: «Я не знаю ні одного міста в Україні, яке так багато уваги приділяє громадським просторам».

«Незабаром нове місце для відпочинку мешканців постане в Залізничному районі міста», – повідомили сьогодні, 29 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«У Львові продовжують облаштовувати громадські простори. Незабаром нове місце для відпочинку мешканців постане в Залізничному районі міста – на вулиці Ряшівській.

Зокрема, з непарної сторони роботи уже виконано на 100%. Тут відновили існуючий дитячий майданчик, зокрема доставили гойдалку і карусель, влаштували доріжки, незабаром поставлять нові відпочинкові лавки й урни для сміття.

До середини вересня влаштують освітлення. З іншої, парної і меншої сторони, вже облаштовані тротуари, і зараз тут викладають доріжки. Як зазначають у Залізничній РА, ремонтні роботи перебувають на завершальному етапі.

Також восени з обох боків вулиці планують висаджувати нові кущі. Заступник голови Залізничної РА Богдан Антохів зазначив: «Зараз ми спільно з департаментом розвитку визначаємо, яка тут має бути зелень, які та скільки потрібно встановити лавки й урни», – 

Роботи з непарного боку виконує ТзОВ «Галицька магістраль», про що з ним укладено відповідну угоду. На це в міському бюджеті передбачено 1442878 гривень. З парного боку вулиці роботи виконує ТзОВ «Львівська дорожня служба». На це передбачено ще 1029266 гривень.

Відзначимо, що у Залізничному районі цьогоріч також планують розпочати роботи з облаштування простору на вулиці Широкій, 88-100. Зокрема, оголошено тендер для визначення підрядника і закупівель. Тут заплановано провести ремонт доріжок, встановити лавки й урни та облаштувати дитячий і спортивний майданчики. Роботи з облаштування цього скверу планують розпочати у вересні цього року, і на це передбачено близько двох мільйонів гривень.

Сьогодні роботи оглянув міський голова Львова Андрій Садовий, вніс свої корективи й розповів:

«Тут живе багато мешканців і завжди виникало питання, а де після роботи піти, де з дітьми погуляти. У цей сквер гроші не інвестували десятки років. В цьому році ми передбачили кошти в бюджеті – це 1,5 млн. гривень.

Фактично, сама площа скверу – 2600 метрів, повністю перезамощення, нове, якісне освітлення, нові лавочки, нова інфраструктура спортивна, буде якісний спортивний майданчик. Врахували всі побажання мешканців, які живуть навколо.

Я дав ще декілька зауважень щодо обов’язкової роботи по хіднику цього року, бо він планувався наступного року. Є велодоріжка, якісно треба зробити і хідник цього року, щоб усе було завершено і більше ми до цього скверу не вертались.

Наразі цей сквер у роботі. Я приїхав, коли йде фінальна стадія, щоб подивитись і можна було ще щось відкоригувати. Підрядник достатньо якісно виконав роботи, але є зауваження щодо облаштування зелених зон – тут треба ще обов’язково насадити нові дерева, деякі дерева, які аварійні, треба познімати.

Тут буде орієнтовно 28 лавочок, біля кожної лавочки буде смітник, також інвентар. Управління молоді, сім’ї та спорту має встановити спортивний майданчик. Наразі коштів нема, будемо передбачати.

Дитячий майданчик був встановлений раніше, там треба ще декілька елементів доставити і зробити напівкруглу лавочку, щоб батьки могли сидіти і бачити своїх дітей. Роботи тут ще є, у вересні тут робота буде ще кипіти, але до кінця вересня все завершать.

Я не знаю ні одного міста в Україні, яке так багато уваги приділяє громадським просторам. Останні два тижні я мав можливість трохи поїхати і подивитись по інших містах, мені приємно, що у нас є громадські простори в роботі, також міжквартальні дороги, хідники.

Ми пішли ближче до людей. Цього року ми основні кошти інвестуємо в райони, центральна частина цього року недофінансована, всі кошти пішли на Сихів, у Залізничний, у Франківський райони. Фактично, ближче до людей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів