Фізнавантаження для жінок та чоловіків в українській армії – різні, в арміях НАТО – однакові (відео)

20:11 9 березня 2016 р.

Фото до новини

Американські жінки мають можливість служити у військах спеціального призначення або ж у піхоті, або виконувати будь-яку іншу роботу у Збройних силах США. Таку можливість вони отримали з минулого року.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 9 березня, під час дискусії на тему: "Жінка в арміях НАТО", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила командир роти ЗС США капітан Леслі МакБрайд.

Проте, за її словами, вимоги, які повинні виконувати чоловіки та жінки в американській армії, різні, зважаючи на стать та вік.
- Зважають на фізичні особливості жінок та чоловіків. Так, у чоловіків більше м’язів на плечах та грудях, натомість у жінок більше м’язів в районі живота. Саме на це зважають, коли дають вправи на фізичне навантаження, - каже американська капітан.

У польових вправах відмінностей менше.
- Стріляти влучно, кидати гранату чи робити марші-кидки на 15 миль з навантаженням у 45 фунтів і жінки, і чоловіки повинні однаково, - каже Леслі МакБрайд.

Також є різні вимоги до фізичної форми військовослужбовців на різних посадах. Тут уже на гендерну чи вікову відмінність не зважають.
- Одна справа, коли він служить у розвідці. А інша, коли займається логістикою. Кабінетному працівникові треба вміти більше головою думати, а не бігати, - уточнив сержант ЗС США Тарас Вінтоняк.
Зі свого боку, військовий інженер, офіцер, яка відповідає за модернізацію системи тилового забезпечення в рамках операції UNIFIER (Місія з підготовки українських підрозділів інструкторами ЗС Канади), майор Меліса Рамессар каже, що в збройних силах Канади чоловіки та жінки мають рівні права.

- Ми керуємося хартією про рівність, де вказано, що не можна дискримінувати людину за статтю, расою, релігійними переконаннями чи іншими відмінностями. Жінки мають таку ж можливість просуватися кар’єрними сходинками і такі ж вимоги до фізичної підготовки , як і чоловіки, - каже вона.

За словами Меліси Рамессар, у канадській армії однакові вимоги і до чоловіків, і до жінок, незважаючи на вік. І всі ті завдання, які військовий повинен виконувати, однакові для всіх.

- Наприклад, якщо виникає необхідність евакуювати пораненого солдата з поля бою, то і жінка, і чоловік повинні бути однаково підготовлені, щоби виконати ці завдання. Це ж стосується і вогневої підготовки. Звісно, щодо навичок, то хтось виконує щось краще, хтось – гірше, - каже канадська майор.

Заступник командира роти з підготовки фахівців тилового забезпечення навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного, капітан Ганна Брунарська зауважила, що зараз вона командує сформованою жіночою ротою.

- Основне завдання, яке я поставила для себе і для жінок, які прибули, - це зміцнення суворої військової дисципліни і створення здорового психологічного колективу, - каже вона.

За словами української капітана, у ЗС України фізичні навантаження для жінок та чоловіків різні.
- Що стосується вогневої та тактичної підготовки, то вони практично однакові. Але мені більш до вподоби американський стиль, - каже Ганна Брунарська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів