Екс-орендарі спорткомплексу «Сокіл» погрожують чиновнику Львівської міськради, – Андрій Садовий (відео)

16:45 8 червня 2015 р.

Спорткомплекс «Сокіл»  на вулиці Патона, 1

Спорткомплекс «Сокіл» на вулиці Патона, 1
Фото: wikimapia.org

Міський голова Львова повідомив у понеділок, що колишні орендарі пообіцяли руки-ноги поламати начальника управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимирові Шнайдеру.

«У п’ятницю, 5 червня, на виконання рішення Господарського суду Львівської області від 22 січня 2015 року (справа № 914/4203/14) про вивільнення і повернення приміщення комунальної власності СК (спорткомплексу. – «ЩЛ») «Сокіл» на вулиці Патона, 1, яке є на балансі ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради», розпочалася процедура повернення спорткомплексу балансоутримувачу. На місце виконання рішення суду прибули державний виконавець, представник стягувача (управління комунальної власності), балансоутримувач та представники боржника (ТзОВ «ФК «Львів») та державний виконавець» – повідомили сьогодні, 8 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«Під час виконання рішення суду представником ТзОВ «ФК «Львів» (Роман Михайлів) на адресу керівника управління молоді, сім’ї та спорту, працівників управління та представників структурних підрозділів ЛМР, а також на присутніх журналістів здійснювалися публічні погрози та залякування стосовно повернення СК у комунальну власність. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«У п’ятницю в нас відбувся дуже неприємний інцидент. Є спортивний комплекс «Сокіл», який свого часу місто дало в оренду, для того, щоб облаштувати там новий сучасний стадіон для Євро-2012.

Орендар не виконав своїх зобов’язань, натомість, якимось чином цей стадіон перейшов у власність інших людей. Два роки тривала судова тяганина, було повністю доведено право міста оперувати цією ділянкою і тим комплексом.

І, власне, в п’ятницю за сприяння виконавчої служби ми повертали це в комунальну власність. На превеликий жаль, під час цього були дуже серйозні погрози в сторону начальника управління молоді, сім’ї та спорту Володимира Шнайдера, де йому так звані «колишні орендарі» обіцяли руки-ноги поламати. Погрози в мою сторону я повторювати не буду. Я попросив би журналістів тримати це на контролі, тому що мені важливо, щоб міліція, прокуратура, служба безпеки реагували адекватно, тому що урядник під час виконання своїх службових обов’язків отримував прямі погрози і це було зафіксовано великою кількістю людей. Я думав, що у такому випадку правоохоронні органи автоматично порушують кримінальне провадження – цього не сталось. І тільки після того, як в суботу пан Шнайдер написав заяву, ця «машина» зарухалась. Дуже важливо, щоб ті люди, які стоять на сторожі закону і виконують законні рішення, мали підтримку і захист держави».

Близько 2 років Львівська міська рада працює над поверненням громаді міста спортивного комплексу «Сокіл» на вул. Патона,1 для створення першого в місті багатофункціонального комунального спортивного комплексу. СК «Сокіл» на вулиці Патона, 1 в 2008 році був переданий в оренду ТзОВ «ФК «Львів» для побудови тренувальної бази до проведення чемпіонату Європи з футболу «ЄВРО-2012».

Проте орендар не виконав своїх зобов’язань перед громадою. З цього часу СК «Сокіл» був доведений до штучної руйнації та потребує проведення капітального ремонту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів