Двоє загиблих на Донеччині внаслідок ДТП бійців Національної гвардії – з Рудного під Львовом

11:17 7 січня 2015 р.

Фото до новини

Нардеп, координатор батальйону Нацгвардії Андрій Антонищак, повідомив телефоном з місця події про деталі і основні причини ДТП 6 січня в зоні АТО.

Нардеп, координатор  батальйону Нацгвардії Андрій Антонищак, повідомив телефоном з місця події про деталі  і основні причини ДТП 6 січня в зоні АТО:

«Ми з’ясували, що ДТП трапилось 5 січня орієнтовно о 18:30, на трасі Слов’янськ-Дебальцево. Наші хлопці (батальйон імені Кульчицького)  їхали на ротацію – міняти наших бійців в Дебальцево.

Першою в колоні йшла машина «Мерседес» (з увімкненими проблисковими маячками), за нею – автобус, у якому перебували 28 чоловік, позаду – КрАЗ. Дорогу, якою рухалася колона, раніше постійно обстрілювали градами та мінометами.

А в час руху наших військових, були ще й жахливі погодні умови. Саме частина від снаряду «Граду» і непроглядність на дорозі стали причиною жахливої ДТП

Після детального аналізу ситуації, основна версія така: КрАЗ, який рухався назустріч колоні (у ньому також було троє нацгвардійців), натрапив колесом на частину снаряду від «Граду». Ми знайшли її на місці події.

Водій розповідає що машину дуже «носило», всіма силами намагався впоратись з керуванням, бачив попереду «Мерседес» з проблисковими маячками, намагався «вивернути» і лише зачепив машину, втім протаранив автобус, який рухався слідом. КрАЗ, який рухався третім у колоні, щоб уникнути лобового зіткнення – вилетів на узбіччя».

Про те, де зараз нацгвардійці, які потрапили в ДТП, скільки людей загинуло  і чи є серед них львів’яни, Антонищак каже: «За останніми даними, 17 травмованих, в тому числі у важкому стані (залежності від травм і важкості – у різних шпиталях Харкова). 12 хлопців загинуло (тіла їх зараз – в Артемівську). Серед них двоє нацгвардійців з Рудного, Львівської області».

Андрій Антонищак наголосив, що окремі ЗМІ перекручують інформацію про трагедію на користь сепаратистів  і окупантів.

Нагадаємо, 5 січня під час ротації добровольців та військовослужбовців за контрактом Національної гвардії України в зоні проведення АТО відбулося ДТП, в якому загинуло, за повідомленням прес-служби Міністерства внутрішніх справ, 12 військових.


 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів