До початку опалювального сезону на Львівщині запрацює єдина система розрахунків за комунпослуги

15:04 27 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

За словами в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Назарія Романчука, триває розробка механізму, яка дозволить здійснювати моніторинг та аналіз стану розрахунків споживачів за комуналку, насамперед перед підприємствами тепло- та водопостачання.

До початку нового опалювального сезону 2015-2016 років у Львівській області запровадять єдину автоматизовану систему розрахунків за житлово-комунальні послуги.  Очікується, що вона значно поліпшить процес нарахування та оплати платежів за комунальні послуги. Про це 27 липня, йшлося на нараді у голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки.

За словами в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Назарія Романчука, на сьогодні триває розробка механізму, що дозволить здійснювати моніторинг та аналіз стану розрахунків споживачів за комуналку, насамперед перед підприємствами тепло- та водопостачання. Він також зазначив: «Запровадження єдиної системи дозволить контролювати стан розрахунків населення та комунальних підприємств за спожиті енергоносії. Також це дозволить відслідковувати цільовість та ефективність використання коштів, сплачених за  комунальні послуги»

Назарій Романчук також пояснив, що електронна система матиме вигляд бази даних, до якої будуть під’єднанні підприємства-надавачі житлово-комунальних послуг. Відтак директор департаменту резюмував: «Ми бачитимемо, скільки коштів надходить на рахунки підприємств від споживачів, а також подальший рух коштів. В кінцевому результаті ми хочемо досягнути стовідсоткових розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги».

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів