Частина львів’ян буде отримувати воду з автоцистерн

10:50 10 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки ГО «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook»

У «Львівводоканалі» запевнили: «Райадміністрації надали нам в користування водовозки, які, у першу чергу, вирушили у лікарні на вулиці Некрасова, Пекарську й Барвінських».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 10 грудня: «Надзвичайно складна аварійна ситуація трапилася вчора, 9 грудня, у селі Чижиків, де працівники «Львівводоканалу» виявили витік води на магістральному водогоні «Плугів-Львів». Пошкодження утворилося на шві сталевого трубопроводу діаметром 1200 міліметрів на глибині понад три метри. Для усунення пориву довелося повністю зупинити роботу водозабору «Плугів». Аварійно-відновлювальні роботи тривали усю ніч. На ліквідації аварійної ситуації працює сім одиниць техніки та декілька бригад з різних підрозділів. На допомогу «Львівводоканал» були залучені підрозділи ДСНС».
У диспетчерській службі «Львівводоканалу» додали: «Станом на 10-ту годину ранку ми завершуємо зварювальні роботи  та готуємо водогін до пуску. Для виконання аварійних робіт нам довелося спустошити близько 50 кілометрів трубопроводу. Відтак, після запуску водозабору вода надійде до міста надвечір. Райадміністрації надали нам в користування водовозки, які, у першу чергу, вирушили у лікарні на вулиці Некрасова, Пекарську, 54, Барвінських. Після того, як буде забезпечено подачу води до лікарень, планується, що водовозки знаходитимуться на вулицях Медової Печери, Пасічній, Довбуша, Кривоноса, Тракт Глинянський, 161-163, Дорога Кривчицька й Ніщинського».
директор департаменту житлово-комунального господарства Львівської міськради Ірина Маруняк уточнила: «Вже зараз працюють чотири водовозки. Одна водовозка поїхала в обласну клінічну лікарню, інша – в обласну інфекційну лікарню. Також одну водовозку скерували до котельні медуніверситету, бо наразі зупинена робота котельні. Ще одна водовозка буде на вулиці Медової Печери. За необхідності, її буде скеровано в «Охматдит» . О 13.00 в мерії відбудеться нарада з усіма службами щодо подальших дій».

Про це поінформували сьогодні, 10 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також опублікували перелік вулиць, на яких немаєводопостачання: «Базальтова, Бахматюка,  Букова, Винниківська, Вовка, Глиняна, Глинянський Тракт, Голинського, Голубця, Горівська, Гранітна, Грибова, Дріжджова, Дубова, Запольської, Зборівська, Козацька, Кошова, Курінна, Лебедина, Лотоцького, Милорадович, Навколишня, Над’ярна, Пасічна, Переможна, Поетична, Полуднева, Приязна, Ромоданівська, Січова, Табірна, Яловець, Барвінських, Воробкевича, Довбуша, Короленка, Круп’ярська, Лисенка, Личаківська, Ніжинська, Піскова, Погулянка, Рєпіна, Родини Крушельницьких, Сагайдачного, Харківська, Стрілецька, Березова, Вільде, Втіха, Збаразька, Корпанюків, Кривчицька Дорога, Мучна, На Копані, На Сторожі, Над Джерелом, Ніщинського, Низова, Прогулкова, Розкі, Станція Личаків, Чумацька, Ялтинська, Глухий Кут, Запольської, Каштанова, Китайська, Кузьми, Латвійська, Майорівка, Медової Печери, Пасічна, Садівнича, Соколина, Стеценка, Таджицька, Ярова, Ярошинської».

А невдовзі в прес-службі Львівської міськради поінформували: «Як повідомила директор департаменту житлово-комунального господарства ЛМР Ірина Маруняк, упродовж години на вулицях Личаківського району будуть водовозки, які зможуть забезпечити населення питною та технічною водою. Дві водовозки вже поїхали до медуніверситетуту на вулиці Некрасова, до інфекційної лікарні на вулиці Пекарській і до котельні на вулиці Чернігівській. Ще три водовозки зараз наповнюються водою і також виїдуть на маршрути. Орієнтовно за годину ці водовозки будуть на визначених місцях і мешканці зможуть набрати воду. Тобто, загалом у місті працюватиме вісім водовозок. Водовозки для мешканців будуть за такими адресами: на вулицях Медової Печери й Пасічній, на вулицях Джорджа Вашингтона й Шафарика, на вулицях Довбуша й Кривоноса, на вулицях Мучній і Крип’якевича, на вулицях Чехова й Грицая, на вулицях Личаківській і Голинського».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів