Автівки простоюють в пунктах пропуску на Львівщині через страйк польських митників

13:28 24 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Митник Василь Процайло повідомив: «Ситуація покращується. Робота польських митників на кордоні в усіх пунктах пропуску пожвавішала. Однак, наскільки нам відомо, страйк досі триває».

Кількість машин, які очікують перетину українсько-польський кордон, не зменшується. Досі на всіх пунктах пропуску – черги. Проте польські митники пропускають авто швидше. Якщо минулого тижня за годину контроль проходили 30-40 автівок, то зараз за годину кордон перетинають у середньому 50 машин.

Працівник Львівської митниці Василь Процайло повідомив: «Ситуація покращується. Робота польських митників на кордоні в усіх пунктах пропуску пожвавішала. Однак, наскільки нам відомо, страйк досі триває».

24 червня найбільші черги – на пункті пропуску «Рава-Руська-Хребенне». У черзі там стоять 250 машин. Найменше авто–  на пункті пропуску Смільниця-Кросценко. Тут очікують перетнути кордон 40 авто.

19 червня черги на кордоні зменшилися. На деяких пунктах пропуску їх узагалі не було. Проте вже з понеділка, 20 червня, авто почали знову формувати колони.

На українсько-польському кордоні черги почали рости з 13 червня. Причиною став «італійський страйк» польських митників. Працівники виступають проти реформування митниці і об'єднання її з податковими інспекціями. Вони почали прискіпливіше перевіряти машини на кордоні і виходять на роботу у неповному складі.

Про це повідомили сьогодні, 24 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів