96 рятувальників ліквідовували пожежу на Львівщині

16:36 30 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Працівники ДСНС евакуювали з гори 25 туристів, ще 46 спустилися з неї самостійно.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області розповіли в понеділок: «29 квітня о 15:25 до «Служби порятунку 101» надійшло повідомлення, що в селі Волосянка в Сколівському районі горить суха трава. Рятувальники оперативно прибувши до місця пожежі почали ліквідовувати займання та евакуйовувати туристів з гори».

«Через неможливий спуск на підйомнику Славська пошукова рятувальна група виводила людей безпечними шляхами. Зокрема, автомобілем оперативно-рятувальної групи «Мitsubishi L200» було вивезено з гори дітей та жінок. Загалом евакуйовано 71 туристів з яких 46 спустились самостійно», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Складність пожежі полягала в тому, що через особливості ландшафту було неможливо доїхати пожежною технікою, та рятувальникам довелось ліквідовувати займання ручними хлопавками. Окрім цього, вогнеборці під’єднали дві мотопомпи, аби здійснювати перекачування води із місцевого потічка», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Завдяки професійним та відважним діям пожежників вдалось обмежити поширення вогню на ліс. Пожежу локалізували о 20:18,а повністю ліквідували о 21:36. На місці працювали пожежні підрозділи селища Славське і містСколе, Стрий, Моршин та Дрогобич, загін технічої служби, 2-й спеціальний центр швидкого реагування та оперативна група Головного управління ДСНС у Львівській області. Загалом залучено 96 рятувальників та дев’ять одиниць спецтехніки», – повідомили також на сторінці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook» та опублікували фото з місця події.

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» розповіла: «Майже сім годин рятувальники гасили займання сухої трави у курортному Славському. Загорілося приблизно о 15.00, повністю загасили надвечір. Пожежа виникла на горі Захар Беркут, ймовірно – через кинутий недопалок».

«Площа горіння сягала 700 квадратних метрів. У небезпеці опинилися кілька сотень відпочивальників, які були на витягу. Вогонь ледь не торкався їхніх ніг. Частину людей спеціальним автомобілем евакуювали, інші спускалися з гори пішки», – поінформувала також «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів