8 березня у Львові феміністки даруватимуть квіти чоловікам

17:36 6 березня 2018 р.

Фото до новини

8 березня 2018 року о 12:00 на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької Центр «Жіночі перспективи» проведе акцію «8-го березня подаруй квіти чоловікові!» .

Про це повідомили "Щоденний Львів" у ГО "Західноукраїнський центр "Жіночі перспективи".

"День «8 березня» втратив свій початковий зміст «Дня солідарності жінок у боротьбі за свої права та мир»  і перетворився на гламурне свято, яке підтримує та підсилює гендерні стереотипні ролі жінки-«домогосподарки», «прикраси життя», «берегині домашнього вогнища», «емоційного громовідводу» тощо", - йдеться у повідомленні.

Організатори також наголошують: "День прав жінок перетворився на комерційний привід - значно збільшити продажі побутової техніки, косметики, засобів гігієни, білизни та парфумів.  

Ми хочемо привернути увагу до абсурдності сучасного трактування дня 8 березня та обговорити реальні проблеми порушення прав жінок в Україні!

Ми даруватимемо квіти чоловікам з такими повідомленнями:

- «Подаруй мені повагу замість квітів!»

- «Став свідком насильства щодо жінки – телефонуй 102»

- «Ця квітка не забезпечує поваги до мене!»

-  «Найкращий комплімент – це твоя повага!»

- «Жінка – не прикраса твого життя! Жінка – людина, яка має права!»

- «8 березня – свято прав жінок та миру!»

Під час акції будуть поширювати інформаційні матеріали Центру «Жіночі перспективи» щодо захисту прав жінок,  інформують організатори.

Довідка

Центр «Жіночі перспективи» - організація, яка вже 20 років працює задля захисту прав жінок та гендерної рівності. Центр надає безоплатні послуги потерпілим від насильства, торгівлі людьми, дискримінації і тим, хто опинилися в кризових життєвих ситуаціях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів