Уболівальник «Карпат» пояснив підтримку ним киян: «Нам просто набридло, що олігарх купує Львів»

09:05 27 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

Більшість глядачів матчу «Шахтар» – «Динамо» на «Арені Львів» бажала успіху не номінальними господарям стадіону, якими були «гірники».

Інтернет-видання «ДеПо.ua» повідомило сьогодні, 27 квітня:

«Під час матчу «Шахтар» – «Динамо» (0:0) фани на «Арені Львів», де номінальними господарями були «гірники», шалено підтримували киян. Менеджмент «Шахтаря», який впродовж року працював над тим, щоб стати своїми у Львові, зазнав провалу.

Учорашній поєдинок «Шахтаря» з «Динамо» показав, що акції «геть зі Львова», які були популярні у 2014 році, під час яких фанати вивішували відповідні банери на трибунах та скандували речівки проти «гірників», були не справою рук конкурентів з «Карпат», а думкою населення. Крім невеличкої кількості ультрас «Шахтаря» та донецьких біженців, що прийшли на матч з «Динамо», за «гірників» не вболівав ніхто. Львів'яни одягнули на себе футболки «Карпат», принесли з собою «троянду» київського клубу та голосно співали пісні ультрас «Динамо» на «Арені Львів».

Гендиректор та менеджери «Шахтаря» з літа 2014 року почали активну кампанію з популяризації «гірників» у «бандерівській столиці». В місті з'явилося багато реклами «Шахтаря», відкрився фірмовий клубний магазин, де регулярно роздавали автографи зірки клубу.

У клубній символіці з'явилися «вишиванки». «Гірники» також займаються благодійністю, допомагають дитячим будинкам.

На поєдинки у чемпіонаті «Шахтар» завозив людей із найближчих до Львова сіл та містечок. Квитки продавалися за смішні гроші – 10 та 20 гривень. Бажаючим надавався автобус.

Звичайно, «бандерівці», яких останнім часом не балують успіхами рідні «Карпати», залюбки йшли на «Шахтар», але активного вболівання в матчах чемпіонату не було. Часто львів'яни та гості міста за старою звичкою фанатіли за суперників «гірників», наприклад, «Дніпро». Під час поєдинків Ліги чемпіонів більшість людей йшла на якісний футбол і вболівала за «гірників», які представляли Україну.

Головний тренер «Гірників» Луческу сказав після матчу з «Динамо»: «Прикро і гірко мені усвідомлювати, що вся публіка вболівала проти нас, хоч ми сюди привезли до Львова Лігу чемпіонів. Мені здається, що ми могли цю гру проводити і в Києві. Ми, можливо, подумаємо над тим, щоб проводити в майбутньому матчі в Києві».

Гендиректор «гірників» Сергій Палкін також був засмучений цим фактом. Але відповісти представникам «Шахтаря» можна цитатою відомого львівського ультрас та координатора ГО «Завжди Вірні», що здійснює управління «Карпатами, – Тараса Павліва: «Політична позиція «Шахтаря» і його президента про події на Донбасі для людей незрозуміла. Якщо точніше, саме позиція «проти війни» зіграла свою роль. Скільки говорили про те, щоб гірники допомагали українській армії, але всі знають, що керівництво донецького клубу цього не робить».

І дійсно, висловлювання гравців та представників клубу, що «Шахтар» грає для Донбасу, відмова одягнути футболки «Слава Українській Армії» перед матчем з «Карпатами»... Дана політика, яка базується на уподобаннях Ріната Ахметова не дає шансів «Шахтарю» у Львові в майбутньому. Не буде в «гірників» шансів і в Києві, якщо вони дійсно покинуть Львів.

Вболівальник «Карпат» на прізвисько «Сич» розповів нам, що вчора ультрас «бандерштату» об'єдналися з фанами «Динамо» та освистували «гірників». «Сич» зазначив: «Нам просто набридло, що олігарх купує Львів. Підтримавши «Динамо» ми показали, що тут він ніколи не стане своїм».

Якщо влітку вдасться вирішити всі проблеми в Одесі, зняти напружену ситуацію в місті, а також отримати дозвіл від УЄФА на проведення єврокубків – це місто могло б стати ідеальним для «гірників». Звичайно, довелося б ділити арену з «Чорноморцем», але в Одесі завжди любили «Шахтар» більше за «Динамо», «Дніпро» та «Карпати». 

Якщо не вийде з Одесою, то варіантів у «Шахтаря» не дуже багато. Необхідно залишатися у Львові. Але доведеться звикнути, що у цьому місті й надалі підтримуватимуть «Динамо» в матчах проти «гірників». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів