У Львові відбулися перегони 130 раритетних автівок (відео)

12:02 14 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Змагання пройшли за правилами Міжнародної федерації старожитніх автомобілів (FIVA) та входять до офіційного календаря Автомобільної федерації України (ФАУ).

У Львові відбувся фестиваль «Леополіс Гран Прі». Участь у ньому взяли 130 стареньких автівок різних років випуску з України, Польщі і Білорусі, зокрема – німецький «Хорх» 1939 року випуску, раритетні «Порше» та «Фольксвагени», а також легендарні колись у Радянському Союзі «Побєди» та «Чайки».

 «Леополіс Гран Прі» – це міжнародний фестиваль ретро-автомобілів, який вже кілька років поспіль проводять у місті Лева. Змагання перебігають за правилами Міжнародної федерації старожитніх автомобілів (FIVA) та входять до офіційного календаря Автомобільної федерації України (ФАУ).

За традицією, автомобільні ретро-перегони проходять історичною трасою, яка має назву «Львівський трикутник» (вулицями Вітовського – Стрийська – Героїв Майдану (колишня Гвардійська). Попри те, що на час перегонів у Львові перекривають рух громадського транспорту, у місті на таку незручність не нарікають – кажуть, що старі машини прекрасно пасують до нашого славного міста Львова, до архітектури і що  «Леополіс Гран Прі» – свято для Львова, миле і рідне, яке львів’яни приймають з радістю.

Про це повідомили сьогодні, 14 червня, в київуському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів