Спортсмени-кремлівські пропагандисти готуються до змагань у Німеччині

21:45 7 березня 2024 р.

Фото до новини

Українська сторона звернулася до МОК і Міжнародної федерації гімнастики про перегляд допуску до змагань російських і білоруських стрибунів на батуті, які підтримують війну в Україні.

Про це повідомило Міністерство молоді й спорту України, пише DailyLviv.com.

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) допустила до участі у міжнародних змаганнях та Кубку світу (що відбудеться наприкінці березня в Німеччині) російських та білоруських стрибунів на батуті, які підтримують війну в Україні. Мова йде про Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича.

Зазначені спортсмени брали участь у низці пропагандистських заходів кремля, змагалися на фоні банерів з військовою російською символікою та висловлювали публічно свою проросійську позицію.

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та президент Федерації гімнастики України Олександр Сухомлин звернулися до МОК і Міжнародної федерації гімнастики та вказали на порушення рекомендацій МОК про нейтралітет спортсменів з країн-агресорок, допущених до міжнародних змагань.

Українська сторона вказала у листі на докази щодо їхньої позиції та звернулася з проханням переглянути рішення щодо цих спортсменів, оскільки це суперечить критеріям нейтральності, визначеним рекомендаціями МОК.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів