Сергій Бубка не зміг застрибнути в крісло президента МОК

20:29 10 вересня 2013 р.

Сьогодні в Буенос-Айресі на 125 сесії Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Національного олімпійського комітету України з 2005 року, програв вибори на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Президентом МОК став Томас Бах (Німеччина).

Про це повідомлено на офіційному сайті МОК. Бах народився в 1953 р. у Вюрцбурзі (Німеччина). Він - професійний фехтувальник. У 1970-1980-х роках виступав за збірну ФРН і став чемпіоном Олімпіади-1976 в Монреалі.

З 1991 р. Бах - постійний член МОК. У 2000-2004 рр. і з 2006 р. і по теперішній час був віце-президентом МОК. Окрім цього Бах обіймає посаду голови юридичної комісії МОК.

Зараз у МОК налічується 103 члени, тому переможцеві потрібно було набрати 52 голоси. У першому турі жоден з кандидатів їх не отримав, тому були проведені ще два раунди голосування. У третьому раунді президентом МОК вибрали Томаса Баха.

Як повідомляє офіційний сайт МОК, загалом у виборах брали участь шість кандидатів. На крісло президента, окрім Сергія Бубки і Томаса Баха, претендували Річард Карріон (Пуерто-Ріко), Чинг-ко В (Тайвань), Сер Мьянг Нг (Сінгапур) і Денис Освальд (Швейцарія).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів