Поляки з NEVER AGAIN підіграли збірній Польщі?

23:05 28 вересня 2013 р.

Фото до новини

Зробити зі Степана Бандери "расиста" не додумалися навіть енкаведисти і кагебісти.

FARE відкидає звинувачення в упередженості ФІФА, яка ухвалила рішення про проведення матчу Україна - Польща без глядачів з подачі антирасистської організації FARE. Після оголошення рішення ФІФА FARE опублікувала офіційну заяву, в якій заперечує звинувачення в упередженості щодо України.

"У ЗМІ були поширені спекуляції щодо походження звіту спостерігачів FARE на матчі між Україною та Сан-Марино 6 вересня на "Львів Арені". Спекуляції також стосувалися особистої мотивації спостерігачів," - йдеться у повідомленні на офіційному сайті організації.

"Усі спостерігачі від FARE обрані з міжнародного списку спеціалістів . Вони знайомі з особливостями футбольного середовища, в якому виконували завдання, всі фахівці нейтральні і неупереджені у своїх поглядах. Нейтралітет - гарантований і фундаментальний аспект нашої системи".

"Нас засмучують окремі коментарі, що стосуються представників та волонтерів FARE в Україні. Будь-які спроби залякати представників FARE або заохочувати нападки на них позбавлені підстав і привернуть увагу міжнародних органів з прав людини".

Коментарі, про які йде мова в заяві FARE, стосуються можливої ​​упередженості представників організації до України. Ряд українських ЗМІ звертав увагу на те, що програма FARE Eastern European Development Project, спрямована на боротьбу з ксенофобією на стадіонах східноєвропейських країн, у тому числі України, координується організацією NEVER AGAIN, яка базується у Варшаві. Керівниками цієїї організації є поляки Рафал Паньковскі та Яцек Пурскі.

Ця інформація розміщена на офіційному сайті FARE .

"Основними країнами програми є Польща і Україна , - пояснює сайт антирасистської організації. - Проект також буде охоплювати інші країни, зокрема Угорщину та Словаччину, як сусідні держави".

"Також будуть зроблені спроби встановити контакти і дослідити можливості діяльності в кількох інших країнах, таких як Румунія, Болгарія, Росія, Білорусь і Молдова".

"В цілому проектом керує асоціація NEVER AGAIN у Варшаві. Іншими партнерами проекту є People Against Racism в Словаччині, Mahatma Gandhi Human Rights Organisation в Угорщині та Fairplay в Австрії".

Про це повідомив сайт http://isport.ua.

Отже, як не крути, але поляки з NEVER AGAIN все ж таки підіграли збірній Польщі, щоб вона - після санкцій з боку FIFA - грала в Харкові без українських уболівальників на стадіоні. Для цього гостям з Варшави досить було побачити портрет нелюбимого Степана Бандери, організація якого перед Другою світовою війною боролася проти польської політики пацифікації на західноукраїнських землях, і перефарбувати його в "расиста". У такій ролі лідер ОУН (б) ще не був - навіть енкаведисти до цього би не додумалися. Як кажуть, "вогнем і м'ячем", панове Паньковскій і Пурскій?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів