Обласна рада Львівщини – не проти проведення на її теренах Олімпіади-2022

16:00 22 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lh3.ggpht.com

Про це повідомляє сьогодні, 22 жовтня, прес-служба ЛОР.

За її інформацією, Львівська облрада підтримала проведення зимових Олімпійських і Параолімпійських ігор 2022 року. За це проголосували під час IV пленарного засідання XXVI сесії Львівської обласної ради 75 її депутатів.

Хоч у країні катастрофічно бракує коштів на вирішення безлічі проблем – наприклад, на лікування тяжких недуг, обласна рада прийняла рішення звернутися до Національного олімпійського комітету та Львівської міської ради щодо підтримки проведення зимових Олімпійських і Параолімпійських ігор 2022 року на території Львівської області з таким зверенням:

«Зважаючи на стратегічне значення для розвитку Львівщини національного проекту «Олімпійська надія – 2022», Львівська обласна рада підтримує ініціативу подання Міжнародному олімпійському комітетові заявки на здобуття права проведення в Україні у 2022 році зимових Олімпійських і Параолімпійських ігор та просить підтримати затвердження міста Львова як міста-претендента на проведення зимових Олімпійських і Параолімпійських ігор 2022 року.

Звертаємося до Національного олімпійського комітету та Львівської міської ради з пропозицією про вжиття спільних заходів щодо подання вказаної заявки.

Львівська обласна рада як представник спільних інтересів територіальних громад області висловлює свою підтримку ідеї проведення найвідоміших і найбільших міжнародних зимових змагань на території Львівської області.

Проведення зимових Олімпійських і Параолімпійських ігор 2022 року в нашому регіоні є унікальним та безпрецедентним шансом внести місто Львів на скрижалі історії олімпійського руху як організатора однієї з Білих Олімпіад. Це є одна з найпочесніших місій, що коли-небудь може випасти нації, і є однією з найпрестижніших форм міжнародного співробітництва.

Безперечно, що у світлі майбутнього саміту ЄС у Вільнюсі, реалізація такого грандіозного проекту демонструє з найкращої сторони євроінтеграційні прагнення України. Львівщина може отримати можливість увійти до кола популярних туристичних рекреаційних центрів, а в перспективі стати «замовою столицею» Європи.

На тлі неуспішних показників Львівської області зі соціально-економічного розвитку проведення такого масштабного спортивного форуму уможливить не лише модернізацію інфраструктури регіону, але спричиниться до надходжень крупних інвестицій та, що найголовніше, – сприятиме створенню нових робочих місць і зменшення рівня безробіття.

Розвиток олімпійського руху загалом слугуватиме популяризації спорту і здорового способу життя, а спортивна держава – це здорова нація. Олімпійська кампанія зі здобуття права на проведення Зимової Олімпіади 2022 року консолідуватиме українське суспільство та розвиватиме діалог між місцевими територіальними громадами й органами виконавчої влади».

Як інформував «ЩЛ», заявку до Міжнародного олімпійського комітету на проведення у Львові Олімпіади офіційно планують затвердити на Генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету України 5 листопада, а відправити її до МОК – 14-го.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів