Мер Львова просить Федерацію футболу України відмінити рішення ФІФА

10:41 30 вересня 2013 р.

Міський голова Львова звернувся відкритим листом до Федерації футболу України з проханням вжити усіх необхідних заходів, аби відмінити рішення ФІФА. Як зазначено у зверненні мера Львова Андрія Садового на ім’я Президента Федерації футболу України Анатолія Конькова, Львів готовий залучити усіх друзів Львова та України в світі, аби переконати футбольну громадськість, що національно-визвольні символи та герої України, іменами яких названо вулиці, не є нацистами. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Рішення ФІФА від 27 вересня 2013 року, відповідно до якого стадіон «Арена Львів» було дискваліфіковано до 2018 року, збурило громадськість Львова та й усе футбольне середовище України. Вкрай суворе рішення викликає багато запитань, особливо враховуючи, що підставою для нього стали нібито масові прояви нацизму та расизму з боку вболівальників. Вразили також критерії, з якими працюють експерти організації FARE, відповідно до яких символи та герої національно-визвольної боротьби українців визначено як «дискримінаційні».

Львів – толерантне та гостинне місто. Гості Євро-2012 з різних країн Європи та світу відзначили це.

Львів завжди від усієї душі підтримував українську національну збірну. Львів’яни масово приходили на матчі національної команди, незважаючи на статус гри чи силу суперника, та до останньої хвилини вболівали за Україну.

Безумовно, ми використаємо усі можливості, які нам надасть правосуддя для того, аби захистити честь міста. Ми залучимо усіх друзів Львова та України в світі, аби переконати футбольну громадськість, що національно-визвольні символи та герої України, іменами яких названо вулиці, не є нацистами.
Однак, сьогодні слово за Вами, пане Президенте ФФУ. Від імені громади Львова закликаю Вас подати апеляцію до ФІФА, в якій, в тому числі, чітко аргументувати нашу позицію та зробити все, аби домогтись відміни несправедливого рішення», - зазначено у листі міського голови Львова Андрія Садового до Президента ФФУ.


Нагадаємо, про те що у FIFA знайдуться мудрі люди і скасують "недолуге рішення дисциплінарного комітету" вірить і в'язень радянських концтаборів, Герой України Юрій Шухевич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів