Львів’яни Василь Іванчук і Юрій Криворучко знову зіграли внічию на чемпіонаті світу зі шахів

21:05 20 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: fide.com

У другому турі командного чемпіонат світу зі шахів українська бірна почтупилася вірменській з рахунком 1,5:2,5.

У вірменському місті Цахкадзорі стартував чоловічий командний чемпіонат світу з шахів, де в перших двох турах збірна України виграла у діючих чемпіонів світу з Росії і програла господарям змагань – збірній Вірменії. Обидва матчі завершилися з рахунком 2,5:1,5.

У першому турі, у грі проти росіян, все вирішилося в партії Павло Ельянов – Євген Томашевський, де українець Ельянов здобув білими фігурами перемогу. Партії Руслан Пономарьов – Олександр Грищук, Василь Іванчук – Сергій Карякін і Юрій Криворучко – Дмитро Яковенко завершилися внічию.

У матчі проти збірної Вірменії свою партію програв Руслан Пономарьов, який поступився Левону Ароняну. Партії Василь Іванчук – Габріель Саргіссян, Павло Ельянов – Сергій Мовсесьян і Олександр Моїсеєнко – Грант Мелкумян завершилися внічию.

Таким чином, після двох турів лідирує команда Індії – 5 очок. По 4,5 бала – у збірних Китаю, Ізраїлю і Куби, які ділять 2-4 місця. У команди України – 4 очки і вона ділить 5-7 місця з Угорщиною і Вірменією. Чинний чемпіон світу збірна Росії набрала всього 3 бали і сенсаційно займає останнє 10-е місце.

На жіночому командному чемпіонаті світу, який паралельно проходить в Китаї, чинний чемпіон світу – збірна України –  в першому турі сенсаційно програла збірній Польщі – 0,5:3,5, а в другому обіграла команду Казахстану – 3,5:0,5. Чоловічий і жіночий командні чемпіонати світу проходять у Вірменії та Китаї з 18 по 29 квітня.

Про це повідомила сьогодні, 20 квітня, інформаційна агенція УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів