Львів’янка Наталія Букса перемогла на чемпіонаті світу зі шахів серед дівчат до 20 років (оновлено, відео)

11:55 16 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Студентка національного університету імені Івана Франка набрала 10 очок з 13-ти можливих.

У російському Ханти-Мансійську завершився молодіжний чемпіонат світу з шахів серед спортсменок віком до 20 років, на якому сенсаційну перемогу святкувала вихованка львівської школи шахів, студентка Національного університету імені Івана Франка Наталія Букса. Загалом за титул боролися 48 шахісток із 40 країн.

Майстер ФІДЕ зі Львова набрала 10 очок із 13 можливих, вигравши 8 партій при 4 нічиїх та одній поразці. Друге місце посіла росіянка Аліна Бівол (9,5 очок), яка тільки за додатковими показниками випередила Жансаю Абдумалик з Казахстану (9,5 очок).

Про це повідомили сьогодні, 16 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість на Урядовому порталі розповіли вчора:

«Студентка Львівського національного університету імені Івана Франка Наталія Букса здобула перемогу на чемпіонаті світу зі шахів серед дівчат віком до 20 років, який відбувся в Ханти-Мансійську (Російська Федерація). Наша землячка набрала 10 очок з 13 можливих – здобула вісім перемог, чотири з яких – нічия, та зазнала однієї поразки.

У стартовому списку учасниць попереду української спортсменки, відповідно до індивідуальних міжнародних рейтингів було 22 шахістки, серед них – четверо міжнародних гросмейстерів, двоє міжнародних майстрів серед чоловіків і семеро – серед жінок. Друге й третє місця посіли гросмейстер з Казахстану Жансена Абдумалік і російська шахістка Аліна Бівол. Вони набрали по 9,5 очок».

Про це повідомили 15 вересня на Урядовому порталі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів