Львів’янка Марія Музичук перемогла в третьому турі чемпіонату Європи зі шахів

13:20 16 листопада 2015 р.

Львів’янка Марія Музичук

Львів’янка Марія Музичук
Фото: gazeta.lviv.ua

Чоловіча збірна нашої країни наразі займає друге місце на командній першості континенту, а жіноча – сьоме.

Чоловіча національна збірна України зі шахів перемогла напередодні азербайджанців з рахунком 2,5:1,5. Свою партію на першій дошці виграв харків'янин Павло Ельянов, який виявився сильнішим за Шахріяра Мамедьярова. Інші три поєдинки завершилися внічию: львів’янина Юрія Криворучка – проти Теймура Раджабова, харків’янина Антона Коробова – проти Аркадія Найдича, а також луганчанина Олександра Арещенка - проти Эльтая Сафаралі. Ще один львів’янин – Василь Іванчук – вчора відпочивав.

Своєю чергою, основний конкурент українців – збірна Росії – перемогла з аналогічним рахунком 2,5:1,5  команду Іспанії. У турнірній таблиці у збірних Росії і України – по шість командних очок (по три перемоги), але за додатковими показниками росіяни на три бали попереду. На третьому місці – збірна Франції, на рахунку якої дві перемоги, одна нічия й п’;ять балів.

Натомість жіноча збірна України в матчі з одним із фаворитів турніру командою Грузії поступилася з рахунком 1,5:2,5 очки. Єдину перемогу українок у цьому матчі здобула львів’янка Марія Музичук, яка виявилася сильнішою за Нану Дзагныдзе.

Своєю чергою, її сестра Ганна Музичук та Бела Хотенашвілі зіграли внічию. А на третій і четвертій дошках українки зазнали поразки:  одеситка Наталія Жукова – від Лейли Джавахішвілі, а Інна Гапоненко з Херсона – від Ніно Бациашвілі.

Таким чином, на рахунку українок – дві перемоги, одна поразка й чотири очки. Наша команда посідає сьое місце в загальному заліку. Лідерами турніру є команди Росії, Грузії й Франції (по шість очок). Росіянки випереджають дві останні команди за додатковими показниками.

Командний чемпіонат Європи з шахів проходить у Рейк'явіку (Ісландія) з 12 по 22 листопада.Про це повідомили сьогодні, 16 листопада, в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів