Львів’янка Ганна Музичук перемогла в четвертому турі чемпіонату Європи зі з шахів

18:28 17 листопада 2015 р.

Ганна Музичук

Ганна Музичук
Фото: dt.ua

Наші земляки Марія Музичук і Юрій Криворучко зіграли внічию, а Василь Іванчук поступився.

В ісландській столиці Рейк'явіку завершився четвертий тур командного чемпіонату Європи з шахів, в якому жіноча збірна України перемогла у команди Італії з рахунком 3,5:0,5. Зокрема, львів’янка Марія Музичук зіграла внічию з лідером італійської команди Ольгою Зіміною.

Натомість в інших трьох партіях українки були сильнішими – львів’янка Ганна Музичук перемогла Олену Сєдіну, одеситка Наталія Жукова – Марину Брунелло, а Ганна Ушеніна з Херсона – Даніелу Мовілєану. Відтак наші спорсменки, які перебували перед цим туром на сьомому місці, набрали шість очок і піднялися на четверте місце.

Своєю чергою, в матчі лідерів – Грузії й Росії – переконливу перемогу з рахунком 3,5:0,5 здобули останні з них. Відтак саме вони й стали одноосібним лідером турніру з вісьмома набраними очками.

Натомість чоловіча збірна України зустрічалася з командою Росії й програла з рахунком 1:3. Відтак українці вибули з групи лідерів, опинившись на шостому місці в турнірній таблиці.

Зокрема, в матчі з росіянами львів’янин Василь Іванчук програв Петру Свидлеру, а луганчанин Олександр Арещенко – Яну Непомнящему. У двох інших партіях були зафіксовані нічиї – харків’янина Павла Ельянова проти Олександра Грищука, а також львів’янина Юрій Криворучко – проти Євгена Томашевського.

У цьому матчі зустрічалися лідери турнірної таблиці, які займали перше-друге місця. Тепер збірна Росії зміцнила своє лідерство – вісім очок (чотири перемоги), а у команди України залишилося шість балів і вона опустилася на шосте місце.

Командний чемпіонат Європи з шахів проходитиме в Рейк'явіку до 22 листопада. Про це повідомили сьогодні, 17 листопада, в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів