Львівський хокейний клуб «Галицькі Леви» (U-13) проситься до чемпіонату Польщі

23:36 10 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: hc.lviv.ua

Як пояснив тренер Сергій Супрун – «зважаючи на те, що Федерація хокею України не зацікавлена у проведенні чемпіонату».

Офіційний сайт Польського союзу хокею на льоду (PZHL) повідомляє про те, що в офіс організації прийшов лист від українського клубу команда U-13 зі Львова «Галицькі Леви». В тексті листа йдеться про бажання команди зі Львова взяти участь в чемпіонаті польської хокейної ліги.

PZHL заявляє, що хокейний сезон в Польщі стартує зовсім скоро (26 вересня) і календар турніру вже затверджений. У зв'язку з цим, шанси української команди зіграти в польському чемпіонаті виглядають вкрай незначними.

Утім, протягом тижня польська Федерація проведе ряд консультацій, після яких в Україну буде направлено відповідного листа. Які-небудь остаточні рішення ухвалюватимуться після 21-го вересня, коли делегація PZHL повернеться з конгресу Міжнародної федерації хокею.

Своє ставлення до бажання української команди грати у Польщі, на думку PZHL, також повинні висловити представники польських клубів. У попередньому сезоні «Левенята» посіли друге місце, програвши у фіналі плей-офф київському «Соколу».

Про це повідомляє в середу газета «Сегодня». Натомість газета «Дзерако тижня. Україна» інформувала 8 вересня:

«Поки у Федерації хокею України думають, як зібрати хоча б декілька команд, щоб провести повноцінні змагання, один з минулорічних учасників чемпіонату готовий спробувати свої сили в сусідній Польщі. Хокейний клуб «Леви», який протягом декількох років представляє Львів, проте в минулому сезоні виступав учемпіонаті України у Києві, розглядає можливість старту в першості Польщі.

За словами тренера «Левів» Сергія Супруна, зважаючи на те, що Федерація хокею України не зацікавлена у проведенні чемпіонату, його команда вже зв'язалася з польською стороною і направила пропозицію про заявку в місцеве першість.

«Ідея з Польщею народилася кілька днів тому. Розуміючи, що чемпіонат України зібрати не виходить, хлопці просто в роздягальні запропонували такий варіант. Ми зв'язалися з Федерацією хокею Польщі, і нас попросили написати офіційний лист запит, який вони розглянуть. Але поки не можна говорити, що ми можемо або будемо там грати», – зазначив Супрун. Незважаючи на те, що «Леви» поки не мають повноцінний бюджет, в клубі оптимістично дивляться в майбутнє і сподіватися, що ідея з польським чемпіонатом втілиться в реальність.

«На даний момент ми знайшли лише часткове фінансування, але його не вистачить для формату участі в чемпіонаті Польщі. Прорахували – покриваємо витрати лише частково. Якщо знайдеться спонсор – я думаю, ми протягом двох тижнів все організуємо. Наскільки я знаю, чемпіонат у Польщі розпочинається 26-го вересня, і в принципі, можна було б попросити місцеву Федерацію перенести старт на тиждень. Думаю, поляки нам не відмовлять», – вважає фахівець.

Додамо, що в сезоні-2014/15 в чемпіонаті Польщі візьме участь 11 колективів. Вісім з них, згідно з регламентом, візьмуть участь в плей-офф розіграють медалі.

Примітно, що польські команди допоможуть українському хокею і в іншому – працевлаштування гравців. На сьогоднішній день вже кілька виконавців готові підписати контракти і продовжити виступи в чемпіонаті Польщі».

Про це повідомляється в газеті «Дзеркало тижня. Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів