«Карпати» спробують перервати «засуху» в Олександрії

13:24 25 вересня 2016 р.

Львів’яни не забивали в іграх національного чемпіонату гол у ворота суперника 271 хвилину поспіль.

Сьогодні, 25 вересня, львівські «Карпати» зустрінуться в Олександрії з однойменним клубом у дев’ятому турі Ліги Парі-Матч сезону 2016-2017 років національного чемпіонату. Про це повідомили в неділю в прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати», де також розповіли, що арбітр з Києва Євген Арановський виведе команди на поле КСК «Ніка» о 19:30. 

Тиждень, який закінчується, сьогодні видався для «Карпат» насиченим. Лише минулої середи «зелено-білі» в Одесі провели важкий поєдинок стадії 1/16 фіналу Кубка України проти тамтешньої «Перлини». Завдання виходу до наступного етапу боротьби за почесний трофей підопічним Сергія Зайцева та Андрія Тлумака ускладнили як відчайдушний супротив представника другої ліги національного чемпіонату, так і далеке від ідеалу поле стадіону «Спартак». 

Зрештою, львів’янам вдалося очікувано пройти далі, але для цього довелося зіграти 120 хвилин ігрового часу, а потім ще й позмагатися у футбольній лотереї – післяматчевій серії пенальті, яка засвідчила, що в карпатівців насправді просто таки залізні нерви.

А вже сьогодні на нашу команду чекає не менш відповідальний іспит і стовідсотково значно сильніший суперник – «Олександрія», команда-відкриття минулого сезону Ліги Парі-Матч, яка цього літа дебютувала у єврокубках. І хоч прем’єрний виступ в Лізі Європи відверто в команди Володимира Шарана видався провальним, подальші матчі в національному чемпіонаті засвідчили, що олександрійці продовжують залишатися міцним горішком.

Наразі вони займають сьомий рядок турнірної таблиці. Але в разі перемоги сьогодні гарантовано піднімуться до верхньої шістки, причому обійдуть щонайменше двох конкурентів – полтавську «Ворсклу» та донецький «Олімпік», які свої матчі в рамках дев’ятого туру вчора уже програли. 

У тому, що в суперника «зелено-білих» сьогодні мотивації не бракуватиме, сумнівів жодних ні в кого немає. Про це у передматчевих інтерв’ю заявив і головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран, якому рівно тиждень тому виповнилося 45 років. Володимир Богданович на запитання, чого він очікує від своїх підопічних у грі проти команди, в якій він власне і виріс та сформувався, як футболіст, відповів лаконічно: «У матчі з «Карпатами» я чекаю лише нашої перемоги». 

Напевне, надпринциповою буде сьогоднішня зустріч і для центрального захисника олександрійців Андрія Гітченка, який три попередні сезони цементував центр оборони «Карпат». Але минулого літа, по завершенні контракту сторони не стали продовжувати співпрацю і досвідчений гравець перебрався до Олександрії, в якій у минулому провів не один сезон. Не можна сказати, що Гітченко надзвичайно вдало грає нині у своїй новій-старій команді, але в тому, що сьогодні він «помре» на полі (звісно, коли тренер довірить йому місце у складі), ніяких сумнівів немає. 

Утім, є гравець, для якого нинішнє протистояння буде особливим і в складі «Карпат». Правий захисник-півзахисник Павло Ксьонз на початку 2012 року перейшов до львівської команди саме з «Олександрії», кольори якої він захищав упродовж двох попередніх років. Тож гравець «Карпат» із цифрою «7» на спині вийде на поле КСК «Ніка» також з особливими почуттями і хочеться сподіватися, що вони допоможуть йому принести максимальну користь своїй нинішній команді. 

Натомість 3-й номер «Карпат», лівий захисник Василь Кравець сьогодні стовідсотково у грі участі не братиме. Зі здоров’ям в одного з найталановитіших молодих гравців нашої команди усе гаразд. Просто він в минулому матчі чемпіонату проти «Чорноморця» заробив черговий «гірчичник», який виявився четвертим за ліком, тож тепер змушений пропустити одну гру Ліги Парі-Матч. 

Але тренерський штаб «Карпат» має ким замінити Василя. А тому вболівальники «левів» вірять, що саме сьогодні, попри усі переможні плани Володимира Шарана, їхні улюбленці нарешті перервуть свою безвиграшну серію, яка триває уже сім матчів. Підстави для подібних надій у них однозначно є. В останніх іграх «зелено-білі» з кожним разом покращують свої результати.

Після домашньої поразки від донецького «Олімпіка» в шостому турі з рахунком 0:2, в наступній грі у Кропивницькому вони хоча й поступилися місцевій «Зірці», але тільки через гол з пенальті наприкінці зустрічі. А тиждень тому «Карпати» нарешті перервали свою програшну серію. Після чотирьох поразок поспіль вони зуміли взяти очки в матчі проти одеського «Чорноморця». 

Єдине, що турбує – це «суха» серія карпатівців. Ось уже 271 хвилину в іграх національного чемпіонату «леви» не можуть забити гол у ворота суперника. А коли до цього додати ще й 120 хвилин без забитих м’ячів у вище згаданому матчі на Кубок України з «Перлиною», то на душі стає вже зовсім якось сумно.

Зрештою, кожна серія колись закінчується. Тому будемо очікувати нинішню гру «Карпат» з вірою, що наша команда сьогодні покінчить з усіма цими не надто приємними для нас серіями і ми розпочнемо після звитяги над «Олександрією» вже рахувати серії переможних матчів «левів» та поєдинків, у яких наша команда залишатиме поле, обов’язково забивши гол. 

Ліга Парі-Матч сезону 2016/2017. Матч 9-го туру. «Олександрія» – «Карпати» . 25 вересня. Початок – 19:30. Олександрія, КСК «Ніка»

Арбітр – Євген Арановський (Київ). Асистенти арбітра: Андрій Мотика (Тернопіль), Олександр Холодинський (Харківська область). Четвертий арбітр – Сергій Березка (Київська область). Спостерігач арбітражу – Валерій Лисенко (Одеса).

Дискваліфікований: Василь Кравець («Карпати»).

Під загрозою дискваліфікації: Сергій Старенький – Володимир Костевич, Андрій Нестеров, Артур Новотрясов.

Орієнтовні склади команд (версія Інформаційного центру ФК «Карпати»):

«Олександрія»: Новак, Чеботаєв, Басов, Гітченко, Цуріков, Запорожан, Банада, Козак, Грицук, Полярус, Пономар.

«Карпати»: Мисак, Зубейко, Лобай, Нестеров, Костевич, Новотрясов, Худоб’як, Ярошенко, Ксьонз, Кадимян, Бланко-Лещук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів