«Карпати» (Львів) – «Вождовац» (Белград) – 2:1 (відео)

21:35 3 липня 2015 р.

Артур Карноза

Артур Карноза
Фото: fckarpaty.lviv.ua

Українці перемогли в п’ятницю міцного середняка сербського чемпіонату.

«Карпати» (Львів) – «Вождовац» (Белград) – 2:1 

3 липня, 17:00. Поле готелю Terme. Чатеж на Саві, Словенія.  Сонячно. +28°С

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко, Грось (Сениця, 49), Кравець (Штаненко, 85), Даушвілі, Савошко (Завійський, 65), Сергійчук (Богач, 80), Гладкий, Карноза, Захарків (Грисьо, 65).

Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

«Вождовац» (стартовий склад): Мілошевіч, Тержіч, Івановіч, Д. Павловіч, Радівоєвіч, М. Павловіч, Петровіч, Йовановіч, Адамовіч, Одіта, Сітівіч.

Головний тренер – Братіслав Живковіч.

Голи: Даушвілі, 10, Гладкий, 75 – Стівіч, 25.

Попередження: Сергійчук, 42 – М. Павловіч, 35, Тержіч, 47.

Перший з двох запланованих матчів у п’ятницю «Карпати» провели проти міцного середняка сербського чемпіонату – «Вождоваца» з Белграда. Грали «зелено-білі», як і раніше, змішаним складом: до гравців основи додалися талановиті клубні вихованці – Василь Кравець, Остап Грось, Володимир Савошко, Володимир Гладкий та Юрій Захарків. 

Почали команди на рівних і до реальних небезпечних моментів справа не доходила. Так тривало до моменту, коли карпатівці заробили право на стандарт. Артур Карноза по воротах не бив, хоч і міг, а відкотив круглого під удар Даушвілі. Грузин на славу приклався до м’яча, який потужно влетів у дев’ятку воріт сербської команди. Отримавши порцію оплесків, Даушвілі зайняв своє місце у центральній зоні. 

Однак довго вести у рахунку «зелено-білі» не змогли. Хоч позиційні атаки сербів розбивалися наче хвилі об берег – оборона «Карпат» грала надійно та впевнено, але свій шанс белградці все ж знайшли. Після подачі кутового Сітівіч продавив Даушвілі і пробив у незахищений кут воріт – 1:1. 

До кінця першого тайму особливих моментів на полі не було, тож усе найцікавіше перенеслося на другу половину гри. Тут варто зауважити, що грати довелося під серйозною спекою, температура сягала 30 градусів. Тоді як «Вождовац» провів велику кількість замін, Ігор Йовічевіч зробив лише точкові зміни, випустивши ще кількох молодих хлопців. 

Але молодість не стала перешкодою – навпаки, Василь Кравець, Тарас Завійський, Володимир Сениця, Максим Грисьо, Ігор Богач та Володимир Гладкий робили все можливе для того, аби звернути на себе увагу. І зрештою, свого карпатівці таки досягли. Заробивши стандарт на фланзі, Артур Карноза шикарною передачею знайшов голову Гладкого, який точно зрізав м’яча у дальній кут. Цікаво, що кілька хвилин до цього, Карноза і Гладкий створили репетицію гола, але у тому моменті Володі забракло точності. 

Серби намагалися відігратися, але максимум, що дозволяли їм карпатівці – удари над поперечкою. Тож белградцям довелося задовільнитися хіба мінімальною поразкою. Карпатівці ж пішли готуватися до другого матчу – проти словенської «Олімпії».

Про це повідомили сьогодні, 3 липня, в прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів