«Карпати» (Львів) – «Олімпік» (Донецьк) – 4:1 (відео)

18:00 28 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Останній домашній матч на стадіоні «Україна» у 2015 році його господарі розпочали почали впевнено та агресивно.

«Карпати» (Львів) – «Олімпік» (Донецьк) – 4:1

16-й тур. 28.11.2015, 14:00. «Україна», Львів. Похмуро, дощ. +1°С

Арбітр – Олександр Дердо (Іллічівськ, Одеська область). Асистенти арбітра: Леонід Ярмолинський (Київ), Олександр Холодинський (Лозова, Харківська область). Четвертий арбітр – Ярослав Козик (Мукачеве, Закарпатська область). 

Директор матчу ФФУ – Олександр Каденко (Київ).  Спостерігач арбітражу – Ігор Покідько (Полтава).

«Карпати»: Мисак, Ксьонз, Новотрясов, Пластун, Кравець (Кльоц, 46), Голодюк (Карноза, 66), Чачуа, Кожанов, Костевич, Худоб’як, Гуцуляк (Мірошніченко, 58).

Запасні: Підківка, Маркович, Завійський, Страшкевич.

Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

«Олімпік»: Махарадзе, Парцванія, Гришко, Огіря, Доронін (Літовченко, 14), Моха, Поступаленко (Драченко, 80), Матяж, Федорів, Танчик (Кадимян, 71), Конде.

Запасні: Шестаков, Семенина, Іллой-Айєт, Борзенко.

Головний тренер – Роман Санжар.

Голи: Кожанов, 15 (пен.), Чачуа, 20, Худоб’як, 76, Кльоц, 90 – Матяж, 27.

Попередження: Гуцуляк, 23, Чачуа, 26, Ксьонз, 60, Пластун, 89  – Матяж, 16.

Вилучення: Махарадзе, 12 (фол останньої надії), Матяж, 90+2 (друге попередження).

Останній домашній матч на «Україні» у 2015 році карпатівці почали впевнено та агресивно. Олексій Гуцуляк, який вийшов у стартовому складі з перших секунд почав нав’язувати боротьбу оборонцям «Олімпіка» і вже невдовзі зробив серйозний вклад у подальшу гру. Піймавши на необережній передачі назад від Конде, форвард кинувся на м’яча і випередив Махарадзе, який вийшов з воріт. При цьому кіпер гостей грубо врізався у карпатівця і після короткої наради арбітр вказав на «точку» та вилучив воротаря. Денис Кожанов спокійно реалізував пенальті – Літовченко, який замінив польового гравця нічим зарадити не зміг. 

Карпатівці продовжували тиснути на деморалізованого суперника і були близькими до того, щоб збільшити свою перевагу. Так, Гуцуляк кілька разів красиво фінтив у карній зоні, одного разу пробив, але з ударом впорався воротар. Зате свій перший гол у вищий лізі забив Амбрсій Чачуа – підібравши м’яча на лінії карної зони він неймовірно сильним ударом загнав м’яча у дев’ятку воріт Літовченка – безперечно, такий шедевр запам’ятається молодому опорнику на все життя. 

Однак після другого м’яча, атакувальний порив «Карпат» знизився, ініціативою заволоділи гості, які грали в меншості. Під час однієї з атак, Чачуа сфолив біля власного штрафного, а Матяж влучно виконав штрафний, дезорієнтувавши Романа Мисака – 2:1. 

У відповідь «зелено-білі» провели швидку атаку, на фініші якої Худоб’як віддав м’яча на хід Кожанову. Денис одразу ж пробив, але круглий пролетів над поперечиною. Свій момент був і в «Олімпіка», але зрівняти рахунок Матяжу не вдалося – м’яч у ворота не влучив. 

Другий тайм «Карпати» почали обережно, тримаючи оборону і при нагоді проводили гострі атаки. А «Олімпік» не відбивався, навпаки, наступав великими силами. Моментів біля воріт обох команд при цьому було не багато.

Карпатівці забили гол зусиллями Худоб’яка, але арбітри зафіксували доволі спірний офсайд. Міг забивати і Кожанов, але після непоганого прострілу не влучив у рамку воріт. 

Зате Денис віддав шикарну гольову передачу на Худоб’яка, одним дотиком розрізавши усю оборону. Ігор спокійно вийшов на ворота «Олімпіка» і забив третій гол! 

Але це був ще не кінець. Дмитро Кльоц, який вийшов на заміну, просто горів бажанням долучитися до Амбросія Чачуа у плані дебютних голів у Лізі Парі-Матч. Кілька перших спроб успіхом не увінчалися, але свого Дмитро таки досягнув. Після сильного удару Костевича, Літовченко парирував м’яча, впоралися захисники і з добиванням, але першим на ключове добивання був саме Кльоц – 4:1. 

Таким чином карпатівці знову забивають удома «Олімпіку» чотири голи і у доброму настрої закрили сезон домашніх матчів. Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, в прес-службі (інформаційний центрі) ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів