Футболісти львівських «Карпат» підтримали патріотичний флешмоб збірної України й «Дніпра»

23:48 28 липня 2015 р.

Денис Кожанов

Денис Кожанов
Фото: fckarpaty.lviv.ua

Кожен учасник флешмобу перераховує 1000 гривень на реквізити благодійного фонду «Народна армія».

Тиждень тому футболіст національної збірної України і дніпропетровського «Дніпра» Роман Зозуля став ініціатором флешмобу, який з кожним днем набирає все більшої популярності. Суть такої акції – дуже проста і водночас надзвичайно корисна. Кожен учасник флешмобу перераховує 1000 гривень на реквізити благодійного фонду «Народна армія», засновником якого є саме Роман Зозуля. Після цього благодійник фотографується з написом «Я допомагаю українській армії» і передає естафету у соцмережах. 

За кілька днів учасниками благодійної акції стали десятки футболістів, журналістів і громадських діячів.

Гравці львівських «Карпат» не залишилися осторонь – ініціатива Зозулі сприйнялася «зелено-білими» з чималим ентузіазмом. Зокрема, Олег Голодюк заявив: «Я отримав естафету від колишнього віце-президента «Карпат» і коментатора Віктора Вацка».

Саме Голодюк у випала честь стати першим гравцем львівської команди, який взяв участь в акції. Олег зізнався: «Раніше читав про флешмоб Зозулі і залюбки погодився на пропозицію Віктора. Крім того, я написав Роману і подякував йому за його ініціативу. Гравець «Дніпра» у відповідь висловив подяку футболістам «Карпат», які згодом долучилися до акції. Хоча дякувати потрібно не нам, а тим хлопцям, які постійно перебувають на передовій. Насправді, те, що зробили ми – це дрібниця. Щоденно мінімум тричі перечитую новини і першим ділом слідкую за інформацією зі сходу України». 

Голодюк запевнив, що станом на сьогодні приблизно 80 відсотків футболістів «Карпат» вже взяли участь у флешмобі. Олег додав: «Я передав естафету Худобяку і Ксьонзу, а вони – іншим хлопцям».

Денис Кожанов отримав естафету не від партнерів по команді, а від свого агента Костянтина Нестеренка. Він повідомив: «Для мене тема війни є особливою, адже у моєму рідному Маріуполі живе багато близьких мені людей, з якими я щоденно спілкуюся. Після перерахування коштів я передав естафету Михайлу Сергійчуку і Артуру Карнозі». 

Натомість Карноза розповів: «Я наразі ще не встиг перераховувати гроші, але обов’язково це зроблю. Я не особливо розуміюся на справах політичних і телевізор взагалі не дивлюсь. Але розумію, що наша армія не є забезпеченою належним чином. Тому вважаю, що допомога людям, які цього потребують – річ дуже правильна. У такі скрутні часи потрібно простягати руку допомоги». 

Володимир Костевич також отримав естафету від агента – Костянтина Нестеренка.  Захисник «Карпат» вважає: «Як на мене, допомога армії – це справа всього народу. Футболісти не можуть стояти осторонь цього. Не завжди вдається зосереджуватися лише на футболі. Війна стосується кожного». 

Долучився до акції і Амбросій Чачуа, який зазначив: «Дуже хочу, щоб у нашій країні панував мир. Вважаю, що саме наші воїни стоять на його сторожі. Тому гроші – це найменше, чим ми можемо їм допомогти».

Про це повідомили сьогодні, 28 липня, в прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів