FIFA виганяє Бандеру з українських стадіонів

20:00 28 вересня 2013 р.

Фото до новини

Комусь дуже закортіло відібрати у національної збірної стадіон, де вболівальники вміють співати гімн України і пам'ятають її справжніх героїв - не тільки футбольних.

Прес-служба Федерації футболу України запрошує представників засобів масової інформації на прес-конференцію за участю президента Федерації футболу Анатолія Конькова. Прес-конференція буде присвячена вердикту Дисциплінарного комітету ФІФА щодо ФФУ, який був оприлюднений у п’ятницю 27 вересня. Прес-конференція  відбудеться в понеділок 30 вересня о 12:00 у конференц-залі Будинку футболу (пров. Лабораторний 7а). 

Нагадаємо, FIFA покарала Федерацію футболу України (45 тисяч доларів штрафу), національну збірну України (наступний матч з командою Польщі вона проведе без глядачів) і стадіон "Арена Львів" (до 2018 року заборонено тут проводити матчі національної збірної). Про це також писав "Щоденний Львів".

За те, що вболівальники на "Арені Львів" використовували піротехніку, а також банери, які FIFA порахувала "неонацистськими". Листа львівських і  київських уболівальників до президента FIFA Блаттера було проігноровано.

Чи вистачить у ФФУ принциповості і сміливості опротестовувати таке рішення FIFA, за яким видно політичні вуха представників прокомуністичних організацій пострадянського простору, які від імені FARE  (контролера поведінки від FIFA) моніторять українські стадіони? 

Про це ми довідаємося у понеділок.

А поки що міський голова Львова Андрій Садовий не збирається миритися з тим, що "Арена Львів" у столиці Галичини не прийматиме матчів збірної України наступні п'ять років.

"Ні, я цього не допускаю. На моє глибоке переконання і всіх тих, хто був присутній на стадіоні (під час матчу Україна - Сан-Марино - прим.), нічого такого, що могло призвести до такого рішення, не було. Хай покажуть, що у них конкретно є, хай доведуть, що це суперечить вимогам ФІФА, ФІДЕ там і так далі. Те, що зараз відбувається - якийсь сюрреалізм. Так, можливо, були петарди, але ніхто за петарди так жорстко нікого не карав. Безумовно, треба готувати апеляцію. Ми, як Львів, будемо робити все можливе, підключати всі свої зв'язки з юридичної точки зору, щоб відстояти нашу позицію. Апеляцію повинен подавати той орган, який має на це право. Тут достатньо твердою повинна бути позиція ФФУ", - сказав Садовий каналу "Футбол".

Атакувальний півзахисник "Динамо" та збірної України Роман Безус також прокоментував вчорашнє рішення Дисциплінарного комітету ФІФА, згідно з яким стадіон "Арена Львів" не зможе приймати матчі національної команди впродовж п'яти років.

"Не знаю, рішення якесь... Їм, напевно, видніше, але шкода і "Арену Львів", і ввесь Львів, тому що збірна тут досягала хороших результатів.  Підтримка дуже хороша була завжди. Читав, що наші вболівальники написали листа, де грамотно все розшифрували - і про прапори, і про героїв України. Позиція вболівальників мені близька, але рішення прийнято", - сказав Роман Безус в ефірі каналу "Футбол". Про це пише також football24.ua.

"Рішення ФІФА заскочило нас з одного боку зненацька, з іншого боку - очевидні факти порушення певних тенденцій, які зараз є під мікроскопом УЄФА та ФІФА. Замість того, щоб певним людям у ФФУ, що відповідають за юридичну підтримку, в тому числі тих явищ, що сталися на львівському стадіоні, звернутися за порадою - консультацією , вони вирішили махати гаслами. А зараз ми отримали рішення, яке не дає нам на фінішній прямій у боротьбі за путівку на чемпіонат світу мати підтримку вболівальників у Харкові" , - заявив віце-президент UEFA Григорій Суркіс в ефірі програми Шустер Live.

"Я зі свого боку, в рамках апеляції, готовий надати національній асоціації підтримку, якщо в такою вона зацікавлена. Чи є шанси скасувати покарання? Я не хотів би оперувати запитальними або знаками оклику. Я зі свого боку готовий надати усіляку підтримку для того, щоб визначити, чи є упередженість FARE в якихось питаннях, пов'язаних з описом подій на львівській арені ".

"Я сподіваюся, що ми поборемося за те, щоб, як мінімум, змінити рішення щодо Харкова. Можливо, стадіон у Харкові отримає умовне покарання. Дай Бог, щоб нам це спільними зусиллями вдалося. Для цього залишилося не так багато часу, але цим шансом ми зобов'язані скористатися" , - підсумував колишній президент ФФУ.

Отже, все ж не тільки представники надприскіпливого FARE, але й Григорій Суркіс побачили "явища, що сталися на львівському стадіоні". Наприклад, портрет Степана Бандери, який, на відміну від Суркіса мав, хоч і недовго, офіційне звання Героя України. Може, для "реабілітації" стадіонів в Україні у Харкові вчепити портрети Лєніна, Сталіна і Кагановича? FIFA до такого звикло за роки екс-СССР і за це не дискваліфікує нікого.  Та й хоча би три вболівальники будуть - не будуть же вони підтримувати збірну Польщі, з якою щонайменше двічі воювали? 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів