ФФУ просила (!?) FIFA дискваліфікувати "Арену Львів"

10:26 4 листопада 2013 р.

Фото до новини

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко звертався з листом до FIFA, в якому власноруч запропонував дискваліфікувати "Арену Львів".

Це випливає з документу, копія якого є в розпорядженні сайту "Футбол 24". Під час процедури дисциплінарного провадження з приводу інцидентів під час матчу між збірними України та Сан-Марино, який відбувся 6 вересня на "Арені Львів", Стороженко звернувся до дисциплінарного комітету FIFA з проханням покарати “Арену Львів”. У листі від 17 вересня 2013 року в пункті 4 мова йде про наступне:

"З урахуванням можливості запобігання будь-яким проявам дискримінації, що можуть завдати шкоди розвитку всього українського футболу у дусі дотримання принципів взаємоповаги та fair-play, ФФУ також розглядає можливість виключення стадіону у Львові з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів.  ФФУ також з розумінням поставиться до того, що Дисциплінарний комітет FIFA підтримає рішення ФФУ про дискваліфікацію стадіону "Арена Львів" на визначений строк, зокрема, з міркувань безпеки, як це передбачено ч.3 ст. 66 Дисциплінарного кодексу FIFA". ( Файли-копії листа можна переглянути тут: 12, 3, 4 - "ЩЛ).

Нагадаємо, що рішення FIFA про дискваліфікацію "Арени Львів" до 2018 року з’явилось вже 27 вересня 2013 року. Натомість 18 вересня, тобто наступного дня після написання скандального листа, Сергій Стороженко в коментарях для преси повідомляв, що йому відомо про сам факт початку дисциплінарного провадження, однак деталі називати відмовлявся. "Вердикт FIFA буде озвучений пізніше, але коли саме і яким він може бути, говорити передчасно", - зазначав перший віце-президент ФФУ Стороженко у коментарі газеті "Вести".

Взагалі-то, за будь-яким правом навіть у злочинця повинен бути захисник. І якщо припустити, що на "Арені Львів" і справді було якесь порушення (хоча це радше виглядає на сплановану, але погано реалізовану провокацію), то, скажіть, хто як не наша Федерація повинна стати адвокатом українського стадіону у даному конкретному випадку? Високопосадовець ФФУ в найгіршому для нас випадку повинен зайняти пасивну або ж нейтральну позицію, але ж не самому просити дискваліфікувати арену! За великим рахунком, це ніщо інше, як державна зрада.

І все це виглядає дуже дивно, якщо не сказати підозріло. Перші згадки у пресі про те, що "Арену Львів" можуть дискваліфікувати, з'явилися 17 вересня, і в цей же день у ФІФА полетів лист на 5 сторінок, і дуже ймовірно, що підготовлений заздалегідь. Це збіг? Навряд чи... Врешті кожен може зробити висновок для себе.

Ми ж мусимо констатувати, що "Арену Львів" можуть дисквалфікувати на 5 років за фактично шиту білими нитками справу. Тепер ось цей лист за підписом першого віце-президента ФФУ... На згадку спадає також якісь незрозумілі персонажі в костюмах ку-клус-клана під час маршу вболівальників "Карпат", хоча потім в інтерв'ю нашому сайту організатори фан-маршу зізналися, що теж здивувалися, коли побачили цих людей біля себе і попросили врешті їх піти геть.

Це все дуже мало скидається на банальний збіг обставин. Більше схоже на продуману роботу по дискредитації "Арени Львів", а, можливо, і Львова загалом. Але, що найсумніше, від ось такої "позиції" одного із чільників ФФУ страждатимуть не лише львівські вболівальники, але й імідж усього міста.

P.S. Ми взяли коментар у пана Стороженка з приводу цієї ситуації, в якій він спростував, що слав такий лист у ФІФА. Тут, як кажуть, no comments.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

http://football24.ua

 

новобудови Львів