«Чорноморець» (Одеса) – «Карпати» (Львів) – 0:0

22:33 18 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Цей матч останнього туру чемпіонату України вирішили провести у більш спокійному Києві.

Інформаційний центр ФК «Карпати» повідомляє сьогодні, 18 травня, про цей матч таке:

«30-й тур. 18.05.2014, 17:00. «Оболонь-Арена», Київ. 

3 200 глядачів. Сонячно. +22°С.

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачеве, Закарпатська обл.). Асистенти арбітра: Олексій Андреєв (Донецьк), Микола Левко (Чернівці). Додаткові асистенти: Сергій Лисенчук (Київ), Володимир Новохатній (Київ). Четвертий арбітр – Олександр Войтюк (Запоріжжя). Делегат ФФУ – Віктор Безрук (Луганськ). Спостерігач арбітражу – Сергій Цимбал (Суми).

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»: Безотосний, Зубейко, Мартиненко, Тейку, Ребенок, К. Ковальчук, Гай, Данченко (Окріашвілі, 34), Аржанов, Леонардо (Діденко, 89), Антонов.

Запасні: Паст, Ковальчук, Валєєв, Смірнов, Яворський.

Головний тренер – Роман Григорчук.

«КАРПАТИ»: Ільющенков, Пашаєв, Балажіц, Гітченко, Льопа (Габовда, 90+1), Мартинюк, Федорчук, Чачуа,  Бартуловіч, Зеньов (Васін, 69), Гладкий (Бохашвілі, 85).

Запасні: Мисак, Пластун, Сергійчук, Яструб.

Головний тренер – Олександр Севідов.

Попередження: Окріашвілі, 75 – Пашаєв, 43, Чачуа,54 Васін, 75, Федорчук, 90+3.

Не Одеса і не Миколаїв. Останній матч чемпіонату України вирішили провести у більш спокійному Києві, на стадіоні «Оболоні». Попри те, що стадіон був визначеним ледь не в останню мить, до столиці поїхала велика кількість уболівальників обох команд. Не бракувало представників львівської та одеської діаспори, як і звичайних мешканців півмільйонної Оболоні. Словом, поле аж ніяк не скидалося на нейтральне.

Візуально, львівських фанів було удвічі більше, вони зайняли одразу три сектори затишної арени. Але й одеситів не бракувало. Попри колишні чвари, зараз усі фанати об’єдналися і протягом всього матчу перегукувалися патріотичними гаслами. 

Саме вони стали основними героями початку матчу. Петарди, крики і співи збалансовано влилися у доволі обережний малюнок гри. Роман Григорчук вирішив триматися за нічию, що дозволяла «Чорноморцю» закріпитися на п’ятому місці. Очевидно, коуч «моряків» вирішив не ризикувати активними атакувальними діями, адже можна було «проковтнути» контратаку від «Карпат». Самі ж «леви» грали абсолютно без жодного тягаря на душі, адже цей матч особливого турнірного значення для них не мав. 

Олександр Севідов навіть вдався до змін в тактичній побудові команди. Так, Сергій Зеньов опинився на вістрі атаки, а під ним діяв Олександр Гладкий. В принципі, таке рішення було доволі логічним, адже саме Сашко найкраще грає на другому поверсі з-поміж виконавців групи атаки. У першому таймі він кілька разів вигравав повітря і скидав м’ячі головою своїм партнерам. Однак довести справу до ударів вдавалося не часто. Непогана нагода була в Федорчука, який кинувся замикати навіс на дальній штанзі, але туди ж кинувся і Бартуловіч. Словом, до м’яча ніхто так і не дістався. 

Одесити попри надійну гру в обороні теж провели кілька атак, але до удару дійшло лише раз, коли Антонов, після сольного проходу несподівано пробив і влучив у штангу. За винятком цього епізоду карпатівська оборона трималася міцно і надійно.

На другий тайм «Чорноморець» вийшов з більш атакувальними думками. Буквально за якусь хвилину «зелено-білі» не встежили за Лео Матосом та Антоновим, які просто таки розстрілювали Ільющенкова з близької відстані. На щастя, кіпер «левів» зумів зреагувати і перевести м’яча на кутовий. «Карпати» відповіли на такі дії своїми атаками, зокрема, кількома ударами у виконанні Гладкого. 

«Чорноморець» все ж грав агресивніше, що призвело до двох м’ячів, але Ярослав Козик їх не зарахував. Цікаво, що обидва рази забивав Лео Матос, але спершу судді зафіксували офсайд, а потім, коли в штрафному «Карпат» на квадратному полі зійшлися по три гравці обох команд і бразилець таки пробив Ільющенкова, судді помітили порушення правил з боку одеситів.

Під саму завісу матчу знову активізувалися фанати обох команд. Одесити вилізли на парапети, даючи усім зрозуміти, що вибіжать на поле як тільки закінчиться матч. Суддя навіть зупинив гру на кілька хвилин, аби пристрасті трохи вляглися. Диктор матчу попереджав фанів, що «Чорноморець» умовно дискваліфікований, але на ультрас ці слова не вплинули. 

А матч так і закінчився без зарахованих голів. Одесити вийшли в Лігу Європи, а «Карпати» значно покращили своє підсумкове становище, зважаючи на два попередні сезони».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів