Синоптики попередили про пориви вітру, сильні дощі й хуртовини на Львівщині

09:00 28 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: meteo.gov.ua

Погоду обумовить південна частина циклону з центром над Скандинавією та проходження атмосферних фронтів.

Про це повідомили сьогодні, 28 жовтня, в департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «У Львівській області – хмарна погода. Часом – дощ, в горах – з мокрим снігом. Вітер – північно-західний, 7-12 метрів за секунду, місцями – пориви 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 1-6° тепла, вдень – 4-9° тепла. У Львові –  хмарна погода. Часом дощ. Вітер – північно-західний, 7-12 метрів за секунду, пориви – 5-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 2-4° тепла, вдень – 6-8° тепла».

Натомість у Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України опублікували «Попередження про погіршення погодних умов», у якому повідомили: «29-30 жовтня, за даними Укргідрометцентру,  очікуються складні погодні умови – посилення швидкості вітру до 17-22 метрів за секунду вдень 29 жовтня, а також вночі 30 жовтня до 25-30 метрів за секунду. Пройдуть дощі (вдень 29 жовтня у більшості західних областей – сильні дощі).

«30 жовтня, починаючи зі західних областей, з переходом у мокрий сніг, місцями – хуртовини, у західній частині можливе утворення снігового покриву, зниження температури вночі та вдень до 1-6° тепла. У Карпатах – мокрий сніг, хуртовини (вдень 29 жовтня дуже сильні опади), посилення вітру 19-24 метрів за секунду, пориви 40 метрів за секунду, температура вночі та вдень – 0-5° морозу. 29-30 жовтня у зв'язку з очiкуваними сильними опадами в Карпатах існує загроза утворення селей», – поінформували також на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів